SNIMKE IZ ‘MARICE‘

Šire se fotografije uhićenih HOS-ovaca kojima je jutros zabranjen ulazak u Knin: ‘Trebali su poslušati upozorenje‘

Pukovnika Marka Skeju i veterane 9. bojne HOS-a policija je spriječila da uđu u Knin na proslavu Dana pobjede.

Veterani u službenom policijskom vozilu

 /Privatni Album

Par sati nakon što im je policija zabranila ulazak u Knin, internetom su se proširile fotografije HOS-ovaca iz policijske "marice".
Podsjetimo, policija je jutros zaustavila vozilo u kojem su bili pukovnik Marko Skejo i veterani 9. bojne HOS-a te ih spriječila da uđu u Knin na proslavu Dana pobjede i obljetnice Oluje.

- Prvi vozač u koloni nije htio poslušati upozorenje i naredbu policijskih službenika već je pokušao proći punkt u čemu je spriječen, a nakon čega su ostali vozači blokirali obje kolničke trake ceste D-33. Radi utvrđivanja svih okolnosti događaja osobe su dovedene u prostore policije te je u tijeku kriminalističko istraživanje - poručili su iz Policijske uprave Šibensko-kninske.

image

Veterani u dvorištu policijske uprave

/Privatni Album
image

Veterani u službenom policijskom vozilu

/Privatni Album
image

Veterani u službenom policijskom vozilu

/Privatni Album
image

Veterani u službenom policijskom vozilu

/Privatni Album

Kažu da su HOS-ovce uhitili kako bi se utvrdile sve okolnosti događaja s kontrolnog pulta, na kojem ih je policija zaustavila.

Portal Dugopolje.org objavio je videosnimku policijskog postupanja, u kojoj policijski službenik HOS-ovce obavještava da "svoj dio protokola mogu napraviti iza 14 sati", i da trenutno "zbog čestog kršenja mjera svake godine za Oluju, ne mogu ući u Knin". No, policija u priopćenju navodi da je problem bio u tome što HOS-ovci nisu htjeli ići alternativnim pravcem do Knina.

"Na postavljenom prometnom punktu gdje policijski službenici reguliraju promet prema gradu Kninu radi nesmetanog odvijanja proslave VRO Oluja, zaustavljena je kolona vozila koja je htjela nastaviti put prema Kninu tim pravcem umjesto alternativnim preko mjesta Biskupija. Prvi vozač u koloni nije htio poslušati upozorenje i naredbu policijskih službenika već je pokušao proći punkt u čemu je spriječen, a nakon čega su ostali vozači blokirali obje kolničke trake ceste D-33", ističe se u policijskom priopćenju.

image

Anita Martinović, tajnica Udruge vetarana 9. bojne HOS-a, i bojnik u miru Miće Ćuk u policijskom vozilu

image

Ante Lučić u policijskoj ‘marici‘

image

Policija se oglasila o uhićenju Skeje i HOS-ovaca

Screenshot/Dugopolje.org/Facebook
image
Screenshot/Dugopolje.org

Inače, članovi HOS-ove udruge i njezin predsjednik Marko Skejo posljednjih godina redovito dolaze u Knin na obljetnicu Oluje. Zbog svog ponašanja i uzvikivanja ustaškog poklića "Za dom spremni" često imaju posla s policijom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:39