‘JEFTINI BODOVI‘

Sinčić najavio da kreće s ‘razotkrivanjem kriminala‘ u HDZ-u, javio mu se prozvani gradonačelnik Vinkovaca

Vinkovački gradonačelnik nazvao je Sinčića “neprepoznatljivim predstavnikom ostatka ostataka Živog zida"

Ivan Vilibor Sinčić/Ivan Bosančić

 Ronald Gorsic/vlado Kos/cropix

Na najavu eurozastupnika Ivana Vilibora Sinčića da kreće s "razotkrivanjem kriminala" u HDZ-u i da je prvi na redu vinkovački HDZ, gradonačelnik i predsjednik gradskoga HDZ-a Ivan Bosančić mu je poručio da će ga rado ugostiti i pokazati mu kako se u Vinkovcima provode EU projekti.

“Dvije godine smo se bavili istraživanjem, a sada slijede dvije godine razotkrivanja, podnošenja prijava, rada s europskim institucijama jer se na hrvatske, nažalost, ne može računati. Prvi je na redu vinkovački HDZ. Neka se ne uvrijede virovitički i kninski, a osobito glava, svi će doći na red. Zbog sumnje u počinjenje pljačke javnog novca, s kolegom vijećnikom Goranom Kajkićem (Gradsko vijeće Vinkovaca) svoje dokaze predajemo OLAFU i EPPO. Plenković je mislio da nas se riješio, ali kao bumerang će mu se vratiti sav naš trud i njihov kriminal”, objavio je na Facebooku Ivan Vilibor Sinčić, hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu.

Reagirajući na tu objavu, također na Facebooku, vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić nazvao je Ivana Vilibora Sinčića “neprepoznatljivim predstavnikom ostatka ostataka Živog zida" koji "populistički pokušava skupiti koji jeftini bod jer očito kopni njegova bruxelleska sinekura za 8000 eura”.

“Nisu stali radovi na projektu 'Izgradnja nadvožnjaka Duga ulica – Borinačka ulica i prilazne prometnice u gradu Vinkovcima'! Traju cijelo vrijeme, a prema Ugovoru Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i Grada Vinkovaca, razdoblje provedbe Projekta traje do 31. 12. 2023. godine. Činjenica je da sam najavljivao kraj izgradnje ove jeseni, odnosno 2. 11. 2021. godine no, zbog promijenjenih okolnosti, Ugovor je s izvođačima produžen do 30. 6. 2022. Nakon 30 godina priče, osobno sam pokrenuo realizaciju nadvožnjaka Borinci. Sve vezano uz Projekt javno je, transparentno i dostupno", navodi Bosančić.

Ocjenjuje da europarlamentarac i njegov pomoćnik ne čitaju s razumijevanjem europske projekte i javno dostupne dokumente.

"Jedini problem u cijeloj priči je što jedan europarlamentarac i njegov pomoćnik, koji mjesečno zarađuju 70 tisuća kuna, ne čitaju s razumijevanjem europske projekte i javno dostupne dokumente”, ističe Bosančić.

Ocjenjuje kako “neprovjerenim i insinuirajućim činom dvojica predstavnika Živog zida čine nemjerljivu štetu svim poštenim građanima Vinkovaca, dovodeći taj grad u kontekst 'grada slučaja'”.

"Žao mi je što za naš grad, osim žutila, senzacionalizama i samopromocije, nisu učinili ništa”, zaključuje vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. prosinac 2021 22:32