POKUŠALI ZATAŠKATI

Šef Memorijalnog centra Domovinskog rata vozio pijan pa se policiji bahatio i prijetio ministrom Medvedom

Šeremetu je ovo drugi incident u kojem je odbio postupati prema nalozima policije

Krunoslav Šeremet

 Screenshot YouTube

Nakon što ga je 9. travnja prometna patrola Policijske uprave Vukovarsko-srijemske u alkoholiziranom stanju zatekla za volanom službenog automobila, ravnatelj Javne ustanove Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar, Krunoslav Šeremet (43), odbio je postupiti po nalogu policije. No sve se pokušalo sakriti od očiju javnosti.

Kako doznaje Telegram, to nije jedini Šeremetov incident. Vukovarska policija potvrdila je, ne navodeći prezime počinitelja, da se "u 3 sata 9. srpnja, prilikom nadzora vozila i vozača u Ulici Nikole Tesle u Vukovaru, 43-godišnji vozač osobnog automobila vukovarskih registracijskih oznaka odbio podvrgnuti ispitivanju prisutnosti alkohola u organizmu.

S obzirom na to da su kod vozača prepoznali znakove i simptome prisustva alkohola u organizmu, policijski službenici su, radi neposrednog sprječavanja nastavka činjenja prekršaja, naredili mjeru njegova smještanja u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Vozač je potom pušten iz posebne prostorije, a nadležnom sudu je protiv njega upućen optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz članka 282. Zakona o sigurnosti prometa na cestama”.

Kako Telegram neslužbeno doznaje, prema policajcima koji su ga u alkoholiziranom stanju zatekli za volanom odnosio se bahato te im je prijetio ministrom Medvedom.

Šeremetu je ovo drugi incident u kojem je odbio postupati prema nalozima policije. Na početku prosinca 2021., tek tjedan dana nakon što ga je ministar Tomo Medved postavio na čelo ravnatelja vukovarskog Memorijalnog centra Domovinskog rata, Šeremet je, zajedno s tadašnjim državnim tajnikom u Ministarstvu branitelja Stjepanom Sučićem, došao u sukob s interventnom policijom, koja je bila pozvana da ih smiri jer su kršili mjere za suzbijanje pandemije, kojom su tada, iza određenog vremena, bili zatvoreni i kafići.

Sučić je nakon tog teškog incidenta podnio ostavku na mjesto državnog tajnika, no Šeremetu se nije dogodilo ništa. Doduše, platio je simboličnu kaznu za kršenje mjera Stožera civilne zaštite.

Prije dolaska na čelo vukovarskog Memorijalnog centra, Šeremet je radio u Sigurnosno obavještajnoj agenciji (SOA), a spominjao se i kao kandidat HDZ-a za gradonačelnika Vukovara nakon što je Ivan Penava napustio tu stranku i priključio se Domovinskom pokretu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:13