HRVATSKI 'UMRI MUŠKI'

Šef drniške Hvidre provalnika poklopio dječjim krevetom, pa ga bosonog ganjao po kamenjaru

Elez je prvo pomislio da mu nepoznati muškarac želi oteti kćeri kojih nije bilo u krevetima, skočio je na njega i počeo se boriti s njim, pri čemu su razbili većinu namještaja u sobi, a na kraju ga je uspio nokautirati
 Željko Huljev / CROPIX

ZAGREB - Nediljko Elez, predsjednik drniške Hvidre, danas ujutro nešto poslije 9 sati šokirao se kada se probudio zbog buke i u dječjoj sobi svojih dviju kćeri u dobi od deset i dvanaest godina zatekao razbojnika s rukavicama kako traži plijen.

Elez, koji je prvo pomislio da mu nepoznati muškarac želi oteti kćeri kojih nije bilo u krevetima, skočio je na njega i počeo se boriti s njim, pri čemu su razbili većinu namještaja u sobi, a na kraju ga je uspio nokautirati. Da bi bio sirugan da neće pobjeći, poklopio ga je, iako je bio u nesvijesti, dječjim krevetom.

Kćeri otišle na misu

Potom je krenuo u paničnu potragu za kćerima po obiteljskoj kući.

Njegova nevjesta Sanja čula ga je kako doziva i došla pred kuću taman u trenutku kad je razbojnik, koji se u međuvremenu osvijestio, preskočio preko balkona i počeo bježati u obližnji kamenjar. Iako oskudno odjeven i bos, Elez je potrčao za njim i progonio ga gotovo 500 metara, sve dok tabane nije izranjavao na oštrom kamenju i drači.

- Spavao sam i nisam čuo kad su supruga i djeca otišli u crkvu na misu - rekao nam je Elez nakon povratka iz Doma zdravlja Drniš, gdje su mu sat vremena iz bolnih tabana vadili draču, sitno kamenje i komade stakla.

Umjesto propuha lopov

- Čuo sam lupanje u dječjoj sobi i pomislio da je propuh, ali kada sam otvorio vrata, ugledao sam razbojnika kako pretura ladice. Na rukama je imao bijele medicinske rukavice i flastere iznad oba oka. Pogledao sam prazne dječje krevete, pomislio na najgore ili da su možda otete, nakon čega sam ga zgrabio - priča Elez.

Ništa manje šokirana bila je i njegova nevjesta Sanja.

- Čula sam kako panično doziva kćeri. Pomislila sam na najgore, plin ili vatru. Kada sam došla ispod balkona, muška osoba iznenada je izletjela iz sobe, preskočila preko balkona i mene i nastavila bježati u krš, nakon čega je Nediljko bos krenuo za njim - ispričala je Sanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 20:05