SUMNJIVI PAKET

Policajcima pokazao putovnicu svoga brata: Zagrepčanin pao na Plesu s kilogramom kokaina iz Perua

Vještačenjem je potvrđena sumnja da se radi o kilogramu kokaina 'Peruanca' visokog stupnja čistoće, čija je cijena na ilegalnom tržištu između 300.000 i 500.000 kuna
Sisak, 220109.U sklopu policijske akcije Marakana uhiceni su supruznici i muskarac sa podrucja Kutine zbog zlouporabe opojnih droga. Kod supruznika je pronadjeno je 11 mobitela i veca kolicina domaceg i stranog novca, a kod muskarca 3 mobitela i 3 tisuce eura i sada u istraznom centru zupanijskoj suda u Zagrebu.Kokain.Foto: PU Sisacko - Moslavacka
 Miroslav Kiš / CROPIX

ZAGREB - Kilogram kokaina ponio je iz Južne Amefrike 42-godišnji Zagrepčanin B. D., a hrvatski su carinici bijeli prah otkrili u petak pri pregledu prtljage u Zračnoj luci Pleso.

Nakon što je redovnom linijom oz Lime preko Buenos Airesa i Pariza stigao Zagreb, B. D. je prije carinske kontrole graničnom policajcu pokazao putovnicu svojeg brata.

Graničar je primijetio podvalu i putnika izdvojio, a potom su carinici bolje pregledali njegovu putnu torbu i otkrili sa se u dvostrukom dnu nalazi sumnjivi paket.

Vještačenjem je potvrđena sumnja da se radi o kilogramu kokaina "Peruanca" visokog stupnja čistoće, čija je cijena na ilegalnom tržištu između 300.000 i 500.000 kuna.

Uhićeni krijumčar je priveden u pritvorsku jedinicu policije, a kaznena prijava podnesena je Županijskom državnom odvjetniku u Velikoj Gorici.

Osim kaznene prijave za pokušaj šverca droge, odgovarat će i za zloporabu bratove putovnice. Tijekom krim. istraživanja operativci Odjela kriminaliteta droga PU zagrebačke doznali su da je B. D. kokain nabavio od nepoznatih osoba na području Perua. Do sada je policiji poznat po više kaznenih djela, među kojima su krađe, teške krađe i krivotvorenja isprava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 17:33