OČEKIVANA ODLUKA

SDP na izbore u Istri ide bez IDS-a: 'Poduprijet ćemo Damira Kajina!'

PAZIN - Na predstojeće lokalne izbore u Istarskoj županiji SDP ide u koaliciji s HNS-om i HSU-om, ali ne i s IDS-om, a za župana će poduprijeti Damira Kajina, ako se on kandidira.

Odluku o tome donijeli su danas predsjednici općinskih i gradskih organizacija SDP-a u Istri na sastanku održanom u Pazinu kojim je predsjedavala povjerenica stranke u Istri Ada Damjanac, a nazočan je bio i glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan.

Damjanac je nakon sastanka rekla novinarima kako je odluka o koaliranju bila očekivana nakon posljednjih razmirica između predsjednika IDS-a Ivana Jakovčića i Predsjedništva SDP-a.

Jakovčić je, naime, odluku središnjice SDP-a u studenom o raspuštanju ogranaka SDP-a u Puli i Županiji ocijenio kao "prvorazredno političko pitanje s pokušajem destabiliziranja Istre".

"Nakon svega, mi idemo na izbore s našim listama. U Istri ćemo koalirati s HNS-om i HSU-om, kao i na državnoj razini gdje ova koalicija iznimno dobro funkcionira," rekla je Ada Damjanac koja je potvrdila informaciju da su pojedini članovi istarskog SDP-a demonstrativno napustili sastanak.

Kako se doznaje, oni su se suprotstavili odluci središnjice stranke da se podrži Kajinova kandidatura za župana umjesto da se kandidata izabere unutarstranačkom demokratskom procedurom.

"Svako ima pravo na svoje mišljenje, no, kada se donosi odluka većine onda se ona treba poštovati," poručila je Ada Damjanac.

Glavni tajnik glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan nakon sastanka novinarima je odbio dati izjavu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 22:10