SVAĐA U VUKOVARU

SABO OPTUŽIO HSP AS I HDZ 'Iza sramotnih letaka stoje oni koji žele prijevremene izbore'

Vukovar, 041113.Sjednica Gradskog vijeca Vukovara.jedna od tocaka dnevnog redua je i izmjena Statuta grada Vukovara.Na fotgrafiji: Zeljko Sabo gradonacelnik Vukovara.Foto: Vlado Kos / Cropix
 Vlado Kos / Cropix

Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo (SDP) optužio je danas HSP dr. Ante Starčevića i HDZ da stoje iza letka koji se pojavio u poštanskim sandučićima Vukovaraca, a u kojem se tvrdi da u njegovu prijedlogu proračuna za 2014., koji nije prihvaćen, „šakom i kapom dijeli hrvatske kune srpskim udrugama i klubovima, a mrvice hrvatskim“.

Kako je na današnjoj konferenciji za novinare rekao gradonačelnik Sabo, Vukovar čekaju prijevremeni izbori koji su, "ako je suditi po aktivnostima koje u gradu provodi HSP dr. Ante Starčevića i njegov koalicijski partner HDZ", očito neizbježni.

Iako na letku nije navedeno tko stoji iza njegova sadržaja, Sabo smatra da je letak djelo HSP-a dr. Ante Starečvića i HDZ-a jer su se slične zamjerke već mogle u javnosti čuti iz tih dviju stranaka koje s nezavisnim vijećnikom Željkom Punjuhom imaju većinu u vukovarskome Gradskom vijeću.

"Nepojmljivo mi je da dijelimo sportske klubove na hrvatske i srpske. Sve su to hrvatski klubovi. Ja ne želim biti gradonačelnik grada koji će dijeliti mlade. Kažem to jer u letku piše da stipendije dajemo i za studente koji studiraju u Srbiji. Grad Vukovar će u srijedu potpisati ugovore s 454 studenta za stipendiranje, gdje se ne pravi nikakva razlika", istaknuo je Sabo.

U vezi sa zamjerkom iz letka da nogometnim klubovima Mitnici i Lipovači nije dodjelio ni kune, Sabo je podsjetio kako je u sklopu strategije razvoja sporta u gradu Vukovaru, koja je prihvaćena prije nekoliko godina, kada je na vlasti sa SDP-om bio i HSP dr. Ante Starlčevića, naznačeno da novac iz proračuna dobivaju samo četiri gradska nogometna kluba - "Vukovar 1991.", "Radnički", "Vuteks Sloga" i "Sotin".

HSP-u dr. Ante Starčevića i HDZ-u zamjerio je što, kako je rekao, na njegov prijedlog proračuna nisu prihvatili nijedan amandman, a mogli su.

Zaključio je kako je to znak da se te dvije stranke spremaju za prijevremene izbore u Vukovaru, a 'obasipanje' građana letcima vidi tek ako uvod u njihovu predizbornu kampanju. U letku se među ostalim navodi kako je u prijedlogu proračuna gradonačelnik Željko Sabo predvidio "čak 570.000 kuna za Nogometni klub 'Vuteks Sloga' čiji su članovi uprave mahom istaknuti članovi SDSS-a", za KUD "Kolo" 25.000, a za KUD "Sloga" 170.000 kuna.

"Nasreću, ovaj prijedlog proračuna nije izglasan te je izglasano privremeno financiranje grada za sljedeća tri mjeseca", navodi se te optužuje Sabu da štiti interese srpske nacionalne manjine, posebice članova SDSS-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 05:41