PROSVJED NA STRADUNU

Radnici GP-a Dubrovnik: Braneći interese GP-a branimo i "Libertas"

 Admir Buljubašić/Cropix

DUBROVNIK - Pitanje GP Dubrovnik od ogromnog je interesa za grad koji braneći interese GP-a brani i interese komunalaca “Libertasa”.

U suprotnom, već 1. lipnja će i oni na ulicu jer od sudbine GP ovisi ne samo 350 nego najmanje 450 pa čak i 800 obitelji Vrtlara i ostalih tvrtki usko vezanih uz GP.

Preostaje nam jedino nastavak pregovora s Upravom vlasnika “PGM Ragusa” te bankarima i ostalim vjerovnicima. Ako oni ne žele pomoći radnicima, tad grad ne može ništa sâm učiniti, ništa više od jednokratne pomoći od 2.500 kuna po radniku koja je pozajmica GP- u- rekao je dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić u obraćanju radnicima GP Dubrovnik koji su se okupili na prosvjedu ispred gradske Vijećnice na Stradunu.

Obraćanju su prethodili brojni povici radnika “Uprava odlazi” i “Andro, pomozi nam” te sastanak sindikalnih predstavnika s gradonačelnikom te njegovim pomoćnicima Tatjanom Šimac- Bonačić i Nikom Šaljom.

Sastanku su nazočili i predsjednica Gradskog vijeća Olga Muratti te vijećnik Pero Vićan, kao i glavni sindikalni povjerenik SSSH Ivo Bratičević koji je emotivno priznao kako su radnici gladni te da ih je “teško držati pod kontrolom jer ne mogu više čekati daljnje odugovlačenje Uprave i vjerovnika”. Solidarnu su potporu GP- ovcima pružili radnici hotela “Pucić palace” te županijsko Povjerenstvo SSSH.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 03:34