NE ZNAMO NI KAKO UZETI

Pusić: Svih 67 projekata za sredstva EU fondova je odbijeno. Propast će nam 140 milijuna kn!

 Goran Mehkek/CROPIX

- Do kraja godine Hrvatska bi mogla dobiti još 20 milijuna eura iz pretpristupnih fondova za razvoj poljoprivrede - istaknula je predsjednica Kluba zastupnika HNS/HSU-a Vesna Pusić, upozorivši da smo dosad iskoristili samo 5,9 posto te pomoći.

Agencija za plaćanje prošlog je mjeseca godine odbila je svih 67 projekata namijenjenih ruralnom razvoju, od čega je 70 posto trebalo biti financirano iz europskih fondova, rekla je Pusić novinarima u Saboru.

- Vrijeme za iskorištavanje pretpristupne pomoći još nije isteklo, ali u ovom konkretnom slučaju izvjesno je da će nam propasti 140 milijuna kuna – naglasili su zastupnici HNS-a, čije je izjave ubrzo demantirao HDZ-ovac Frano Matušić.

Rekao je kako nije točno da su sredstva slabo iskorištena, te da je prva generacija pretpristupnih fondova u nekim dijelovima iskorištena preko 90 posto. Najavio je i drugu generaciju fondova, čije je ugovaranje u tijeku.

– Nema razloga za zabrinutost. Bitno je da ljudi koji se javljaju na natječaje budu u sve upućeni i uvjeren sam da ćemo znati iskoristiti tu priliku. Sasvim sigurno, najveći dio tih sredstava će biti iskorišten – rekao je glasnogovornik Kluba HDZ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 22:23