PET DAY

Psi, mačke i gušter na školskim hodnicima oduševili učenike: ‘Bilo je uzbudljivo i zanimljivo!‘

‘Ugodno je biti okružen životinjama tako da je odsad prvi petak u travnju Dan kućnih ljubimaca u Općoj privatnoj gimnaziji u Zagrebu‘

Dan kućnih ljubimaca u Općoj privatnoj gimnaziji u Zagrebu

 PROMO

Većini nas poznato je kako druženje sa životinjama povećava lučenje hormona sreće, smanjuje stres, normalizira krvni tlak te ima brojne pozitivne učinke na mentalno zdravlje, a posebice njegov razvoj. Upravo je Opća privatna gimnazija u Zagrebu prepoznala važnost edukacije i utjecaja četveronožnih prijatelja na psihološki razvoj u osjetljivoj srednjoškolskoj dobi te tako svojim učenicima pružila jedinstvenu i dosad neviđenu priliku da predstave svoje ljubimce u školi jedni drugima.

Školskim hodnicima tako su prošetali mješanci, terijeri, ovčari, buldozi, samojed, akita, pomeranci, maltezeri, jedan smeđi tartufar i šarmantna pudla. Zamjaukale su mačke raznih boja, kratkodlaka kartuzijanka, ogromni maine coon i nekoliko lijepih domaćih. Društvo su im pravile ribice, kornjača, gušter i činčila.

image

Dan kućnih ljubimaca

PROMO
image

Dan kućnih ljubimaca

PROMO

- Bilo je jako uzbudljivo i zanimljivo, moj pas upoznao je druge pse i vidjela sam neke životinje koje nikad prije nisam vidjela. Mislila sam da će biti jako kaotično, toliko pasa na okupu, ali svi su bili vrlo odgojeni i bilo je jako zabavno i neobično vidjeti toliko životinja u školi - rekla je vidno sretna učenica Nika dok je učenica Lorena dodala: "Mislim da životinja predstavlja dio naše osobnosti i predstavljajući nju, predstavljamo i sebe. Donošenje ljubimaca je dobro jer i oni mogu biti u društvu i poigrati se kao što se i mi svaki dan družimo".

Odličan dan ispunjen uzbuđenjima, edukacijom o životinjama i ljubavi prema njima te pozitivnom energijom iznjedrio je fenomenalan potez škole koja je prva u povijesti hrvatskih srednjih škola uvela Pet Day posvećen malim najboljim prijateljima svojih učenika, a koji će se održavati svake godine prvoga petka u travnju.

image

Dan kućnih ljubimaca

PROMO
image

Dan kućnih ljubimaca

PROMO

- Inicijativa je krenula od učenika koji su nakon pandemijskog perioda shvatili da se u školi osjećaju upravo kao u svome domu i njihova želja bila je u svoj drugi dom dovesti svoje kućne ljubimce. Na prvom Pet Dayu pokazali su zavidno znanje o vrstama životinja i njihovim posebnostima. Predstavili su životinje pozirajući s njima što je bila sjajna pokazna vježba iz nastave retorike. Također je bilo lijepo vidjeti pojedine učenike koliko su im pomogla predavanja psihologinje i radionica o svladavanju straha od javnog nastupa - ističe ravnatelj škole Tomislav Krstičević i zaključuje: "Ugodno je biti okružen životinjama tako da je odsad prvi petak u travnju Dan kućnih ljubimaca u OPG-u!".

image

Dan kućnih ljubimaca

PROMO
image

Dan kućnih ljubimaca

PROMO

Ova izvanredna inicijativa primjer je i nedvojbeni dokaz svima nama koliko su važni edukacija i poticanje ljubavi prema životinjama od najranije dobi za zdrav razvoj djece u odraslog čovjeka s empatijom i osjećajem za dobrobit drugih. U kakve ljude izrastaju djeca učena o ljubavi prema životinjama svjedoče upravo izreke učenika Opće privatne gimnazije uz koje završavamo ovu lijepu priču:

"Ako smo dobri prema životinjama, vrlo je vjerojatno da ćemo naučiti biti dobri i prema ljudima".

"Danas sutra će nam to što smo naučili pokazivati ljubav životinjama pomoći, recimo, s vlastitom djecom".

"Često pronalazim utjehu i u psima i u gušteru. Zabavnije mi je i lakše nositi se s nekim problemima".

"Kad vidim svog psa veselog, bez obzira kakav mi je bio dan, radosna sam".

"Moj pas mi znači sve. Donosi mi najveću sreću".

image

Dan kućnih ljubimaca

PROMO
image

Dan kućnih ljubimaca

PROMO
image

Dan kućnih ljubimaca

PROMO
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. prosinac 2022 22:48