TRAŽE ODLAZAK MATIĆA

PROSVJEDNIČKI PUNKT POSTAO LEGALNA ADRESA Pošta priznala šator s braniteljima u Savskoj

HP: Mi ne provodimo kontrolu boravišta, već imamo odgovornost dostaviti pošiljku
 Tomislav Krišto/CROPIX

Kada su se prije 59 dana branitelji ispred Ministarstva branitelja u Savskoj ulici okupili u prosvjedu sa svojim zahtjevima za smjenom ministra i njegovih pomoćnika, bila je kasna jesen i nitko nije mogao pretpostaviti da će prosvjed trajati do ovih dana.

Okupljalište delegacija

U međuvremenu, šator koji su prosvjednici postavili ispred Ministarstva branitelja postao je mjesto okupljanja brojnih političkih, pa i sportskih delegacija koje su ga obilazile i pružale potporu braniteljima.

Nakon što je postalo izvjesno da branitelji neće posustati u prosvjedu do ispunjenja zahtjeva i da će ostati u Savskoj 66 do Božića, pa i Nove godine, na javnoj televiziji objavljeno je i da se pisma potpore braniteljima mogu slati u Zagreb, gdje će ih poštari dostaviti na njihovu adresu. Reporter koji se javljao iz šatora pokazao je i jednu od razglednica koja je iz Slavonije doputovala u Savsku 66 pa pozvao gledatelje da i na taj način izraze svoju solidarnost sa zahtjevima branitelja.

Postoji li u Zagrebu nova adresa: Šator branitelja, Savska 66, 10.000 Zagreb, pokušali smo provjeriti u Odnosima s javnošću Hrvatske pošte. Nakon što smo poslali službeni upit u kojem tražimo da nam se, ako je tako, obrazloži temeljem kojih odluka ili propisa se provodi takva praksa, dobili smo odgovor.

Ispravna adresa

- Da, doista možemo potvrditi da se dostavljaju pošiljke na navedenu adresu. Hrvatska pošta dostavlja sve pošiljke koje su ispravno adresirane, a Šator branitelja je činjenično postavljen na mjestu na kojem je te kao što i predstavnici medija znaju gdje treba doći kad ih se pozove ondje, tako i poštari znaju gdje se nalazi. Hrvatska pošta nije ta koja provodi kontrolu boravišta ili prebivališta, već ima odgovornost dostaviti pošiljku na navedenu adresu. Tako da ako primjerice netko vama uputi pismo i adresira ga na neku adresu, poštar ne mora znati stanujete li vi na toj adresi; on će ga pokušati uručiti, a ako ne pronađe vaše podatke na kovčežiću ili vas ne zatekne na adresi navedenoj na pošiljci, onda će biti vraćena pošiljatelju. U ovom slučaju, poštar ima određeni broj pošiljaka i kada dođe na tu adresu, on doista tamo zatječe Šator branitelja i uručuje pošiljke, odgovoreno nam je iz Službe za odnose s javnošću.

Uvijek na usluzi

Na naš konkretni upit koliko je pošte isporučeno na tu adresu i imaju li sličnih iskustava s dostavom pošte na neke privremene adrese, voditeljica službe Jo Kempen nam je odgovorila:

- Ne možemo izlaziti s brojem pošiljaka koje se upućuju braniteljima koji su ondje smješteni s obzirom na to da Hrvatska pošta nije vlasnik pošiljaka ni u jednom trenutku - pošiljka je vlasništvo pošiljatelja sve dok je se ne uruči primatelju. Hrvatska pošta uvijek je na usluzi građanima i uvijek će se truditi da svaka pošiljka dođe do svog primatelja. Sve u svemu, poštar će vas pronaći i u šatoru ako kupite i zalijepite marku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2024 22:42