‘BILO JE UŽASNO!‘

Prizori štete jutro nakon udara: ‘A govorila sam sinu da će malo jači potres srušiti štalu...‘

‘ Angažirali smo bager naše općinske komunalne firme, on uskoro stiže, pa će raščistiti teren‘, rekao je komunalni redar Dean Caktaš
Vlasnica Senka Žitnik
 Robert Fajt/Cropix

Snažan sinoćnji potres urušio je staru kamenu štalu u Pundi, zaseoku sela Liska u općini Dugopolje, a rasuto kamenje na mjesni put blokiralo je prilaz do nekoliko kuća. Na mjestu događaja zatekli smo vlasnicu Senku Žitnik, koja je, osim štete na objektu, pretrpjela veliki strah.

- Ajme, to je bilo užasno, ja sam doživjela veliki šok. Odmah sam znala da je bio potres i sjetila se onih jadnih ljudi u Petrinji. Istrčala sam van i onda je sve stalo. Pregledala sam kuću, isto je kamena, ali nije bilo oštećenja, onda sam vidjela ovo. To je moja stara pojetica (štala op.a.). A loš je bio taj zid, prije nekih mjesec dana sam rekla sinu da će je srušiti neki malo jači potres i eto, to se i dogodilo - ispričala nam je vlasnica Senka Žitnik, još uvijek pod dojmom.

image
Vlasnica Senka Žitnik
Robert Fajt/Cropix
image
Robert Fajt/Cropix

Na mjestu događaja jutros smo zatekli i dežurnog vatrogasca DVD-a Dugopolje, te komunalnog redara Deana Caktaša, koji je ujedno i šef civilne zaštite Općine Dugopolje. Kaže nam da je to za sada jedina zabilježena šteta na području općine.

- Angažirali smo bager naše općinske komunalne firme, on uskoro stiže, pa će raščistiti teren, a onda ćemo to ograditi i osigurati kako ne bi došlo da daljnjih odrona i opasnosti za mještane - rekao nam je Dean Caktaš.

Potres jačine 4.6 po Richterovoj ljestvici, s epicentrom na granici s BiH kod Buškog jezera, uznemirio je stanovnike šireg područja Sinja, Splita, Makarske i drugih naselja.

image
Urušeni zid
Robert Fajt/Cropix
image
Vatrogasno vozilo kod urušenog zida
Robert Fajt/Cropix
image
Robert Fajt/Cropix
image
Robert Fajt/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 10:47