DRAVSKO KUPALIŠTE

Pri kraju radovi na popularnoj osječkoj „Kopiki“, uskoro počinje kupališna sezona

„Nasipano je 6.500 kubika materijala na dravsku obalu Kopike i u roku od osam dana plaža bi trebala biti u funkciji"
 Vlado Kos/Cropix

Osječani će se ove sezone moći osvježiti, zabaviti i opustiti na novouređenoj najpoznatijoj kontinentalnoj plaži u Hrvatskoj - Copacabani jer su pri kraju radovi nasipavanja pijeska uz lijevu obalu Drave kod popularno zvane „Kopike“, koje su u srijedu obišli gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, inicijator zahvata i Željko Kovačević, direktor Vodnogospodarskog odjela Hrvatskih voda za Dunav i Donju Dravu, priopćeno je iz gradske Uprave.

„Nasipano je 6.500 kubika materijala na dravsku obalu Kopike i u roku od osam dana plaža bi trebala biti u funkciji", rekao je gradonačelnik Radić i dodao kako ispunjavaju obećanje što su ga dali građanima.

Uredit ćemo, istaknuo je, i popratne sadržaje, poput odbojkaškog terena na pijesku,

Napomenuo je kako su ga građani obavijestili da tuševi nisu u funkciji pa je najavio da će i taj problem u suradnji s gradskom tvrtkom Športski objekti biti riješen do početka kupališne sezone.

„Izdao sam nalog da se pokosi trava i na ostalim dravskim kupalištima. Sve će biti spremno za kupališnu sezonu, tako da se Osječani i žitelji Osječko-baranjske županije mogu kupati na uređenoj dravskoj obali. Bazeni, nažalost, neće ove godine biti u funkciji, ali ćemo učiniti sve da i taj problem što prije riješimo. Tražit ćemo izvore financiranja izvan gradskog proračuna koliko to bude moguće", naglasio je gradonačelnik.

Istaknuto je i kako građane Osijeka ovi radovi neće stajati niti jednu kunu jer se, pojasnio je Željko Kovačević, radi o redovitim aktivnostima u suradnji s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture u okviru održavanja plovnog puta na rijeci Dravi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:22