KAUBOJ U VRBOVCU

PREPOZNAJETE LI GLUMCA SA SLIKE? Karamarka na konferenciji zasjenila markantna holivudska zvijezda

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko boravio je danas u Vrbovcu te je iz prostorija u kojima je održao stranački skup komentirao aktualne događaje.

Odgovorio je dojučerašnjem predsjedniku Ivi Josipoviću, rekavši: 'Tko nas stalno vraća u prošlost? Pa možda bismo mi mogli progovoriti i pokušali smo progovoriti o boljševičko komunističkim zmijama koje su progonile i ubijale hrvatske ljude vani pa su nam pričali da govorimo o prošlosti'.

I dok je većina građana bila koncentirana na poruke Tomislava Karamarka, jedan čitatelj portala Jutarnji.hr pokušao je odgonetnuti čija to fotografija visi na zidu prostorija u Vrbovcu u kojima je održan skup HDZ-a. Čovjek s fotografije ličio mu je na glumca Jamesa Stewarta, no drugi je čitatelj otkrio o kome je zapravo riječ: na fotografiji se, naime, nalazi Stewart Granger. Koji je također glumac. Britanski glumac.

Zašto se fotografija Stewarta Grangera nalazi u gradskim prostorijama u Vrbovcu?

Mogući odgovor na to pitanje je zato što je ovaj slavni glumac, koji je kasnije preselio u Hollywood, 1960-ih godina u nekoliko navrata dolazio u tadašnju Jugoslaviju kako bi snimao zapadnonjemačke westerne, odnosno adaptacije romana Karla Maya, gdje je tumačio ulogu Old Surehanda. Dio tih filmova snimao se u koprodukciji Jadran filma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 18:10