SLUŽBENI POSJET

Predsjednik Milanović sa španjolskim premijerom Sanchezom razgovarao o odnosima dviju država

Milanović i Sanchez raspravljali su i o situaciji u jugoistočnoj Europi, prvenstveno o perspektivi europske integracije zemalja te regije
Pedro Sanchez i Zoran Milanović
 Darko Tomas/Cropix

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović primio je u srijedu u Uredu predsjednika španjolskog premijera Pedra Sancheza koji boravi u prvom službenom posjetu Hrvatskoj, priopćeno je iz predsjednikova Ureda.

Dvojica čelnika razgovarala su o bilateralnim odnosima dviju država, kao i o situaciji u jugoistočnoj Europi, prvenstveno o perspektivi europske integracije zemalja te regije, priopćeno je iz Ureda.

Sanchez je tijekom posjeta Zagrebu održao sastanak sa svojim hrvatskim kolegom Andrejem Plenkovićem, na kojemu su dvojica premijera najavila intenziviranje suradnje između Španjolske i Hrvatske, a također ga je primio i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

Riječ je o prvom službenom posjetu nekog španjolskog premijera Hrvatskoj.

Predsjednik Sabora Jandroković primio španjolskog premijera Sancheza

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je u srijedu španjolskog premijera Pedra Sáncheza koji boravi u službenom posjetu Hrvatskoj, priopćeno je iz Sabora.

Tijekom sastanaka Jandroković i Sánchez su potvrdili vrlo dobre i prijateljske bilateralne odnose. Sugovornici su istaknuli zajednički interes za daljnjim jačanjem suradnje dviju zemalja, te ocijenili važnim uspostaviti još čvršće parlamentarne veze kroz snažniju suradnju na razini odbora te Hrvatsko-španjolske skupine prijateljstva, priopćeno je.

Jandroković je uputio poziv predsjednici španjolskog Kongresa zastupnika Meritxell Batet u službeni posjet Hrvatskom saboru.

U završnom dijelu razgovora bilo je riječi o gospodarskoj suradnji koja se intenzivirala prošlih godina, posebice u području trgovinske razmjene, kao i u turizmu. Isto tako, razmijenjene su informacije o tijeku pandemije covida-19 u dvjema zemljama. Zaključno, Jandroković i Sánchez su se osvrnuli na uloge Hrvatske i Španjolske u globalnoj i europskoj sigurnosti, priopćeno je iz Sabora. (Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 18:40