NIKOLA HAJDIĆ

Povjerenik SDP-a za Dubrovnik prodao je zemljište na Mljetu ruskom tajkunu

Optuživalo ga se da je državno zemljište prodao u bescjenje ruskom tajkunu Jevtušenkovu
Nikola Hajdić
 Tom Dubravec/Cropix

Nikola Hajdić, predsjednik ogranka SDP-a Dubrovačko-neretvanske županije, preuzeo je ulogu povjerenika dubrovačkog SDP-a pošto je tamošnji šef SDP-a Jadran Barač podnio ostavku na tu funkciju i povukao se iz utrke za gradonačelnika Dubrovnika.

Barač se, podsjetimo, povukao nakon svađe sa susjedom u nedjelju, što je završilo njegovim uhićenjem i kaznenom prijavom. U spas obezglavljenom dubrovačkom SDP-u uskočio je sada Hajdić, čelnik županijskog ogranka i bivši načelnik Mljeta, kojega se, prema nekim spekulacijama, povezuje s predsjednikom Zoranom Milanovićem. Hajdić inače živi na Mljetu, kamo je predsjednik u kolovozu lani odletio vojnim helikopterom. Hajdić nam je ispričao o situaciji u dubrovačkom SDP-a.

"Dubrovački SDP nije u raspadu, sve funkcionira. Najvažnije je da sve radimo prema statutu stranke. Ja sam sada u ulozi predsjednika dubrovačkog SDP-a, ali sva su ostala tijela stranke ista. O novom će se predsjedniku odlučiti nakon izbora", kaže Hajdić.

O novom kandidatu za gradonačelnika Dubrovnika, dodaje, stranačka tijela još odlučuju, a ime bi trebalo biti poznato u četvrtak. Nije nam htio otkriti tko je u užem izboru, ali je odlučno demantirao da on sam ima ambicije za gradonačelničku utrku.

Inače, Hajdić se 2003., onda kao načelnik Općine Mljet, našao u aferi oko prodaje zemljišta na Mljetu Vladimiru Jevtušenkovu, jednom od najbogatijih Rusa i prijatelju Vladimira Putina, za 5,5 milijuna eura. Rus je tamo zamislio graditi hotel, a Hajdića se optuživalo da je zemljište, inače u državnom vlasništvu, dao u bescjenje.

Slučaj se našao na sudu i do danas nije riješen, dok je ruska investicija odavno potrošena. Hajdić je tada navodio da ima dokumentaciju koja potvrđuje da je zemljište prodano legalno i da je u vlasništvu Mljeta, a za manipulaciju je optuživao ondašnjeg premijera Ivu Sanadera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. lipanj 2024 22:35