TEŠKO STANJE

Potres im razorio kuće, spavaju s djecom u autu: Ovako možete pomoći obiteljima o kojima smo pisali

Nakon teksta u Jutarnjem o obiteljima s djecom kojima je potres oštetio ionako trošne kuće, javili su se čitatelji koji žele pomoći
Obitelj Golubovac
 Darko Tomaš/cropix

Obiteljima Golubovac, Ognjenović i Rogulja u banijskom potresu teško su stradale kuće, a sve tri obitelji imaju malu djecu i stanje je doista teško.

Vojislav i Silvija Golubovac s dvoje dječice smjestili su se u susjednom selu, a obitelj Ognjenović s troje djece vratila se u svoju kuću raspucalih zidova. Najstarijem Mići je šest godina, Tinu četiri, a Milici dva mjeseca. Dubravko Rogulja i njegova supruga imaju dvoje djevojčice, osmomjesečnu Georginu i trogodišnju Emu.

image
Obitelj Rogulja
Darko Tomas/Cropix

Ove tri mlade obitelji žive ispod niskih tavanica, u klaustrofobičnim sobičcima, s betonskim napuklim podovima koji još uvijek prijeteći podrhtavaju. Od države koja im je godinama okretala leđa s pravom danas očekuju ruku pomoći.

image
Obitelj Ognjenović
Darko Tomas/Cropix

Nakon objavljenog teksta u Jutarnjem listu o trima obiteljima s malom djecom s područja općine Dvor na Uni kojima su u potresu oštećene ionako trošne kuće u kojima žive, javio se veći broj čitatelja koji im želi pomoći.

U dogovoru s obiteljima, na Facebook stranici 'Čitaonica i knjižnica Dvor' objavljeni su njihovi tekući računi na koje građani mogu uplatiti novčanu pomoć.

Prenosimo podatke o tekućim računima tih obitelji:

- Obitelj Golubovac iz naselja Zrin - dvoje djece (3 godine i 1 godina)

HR2524070003207217691

- Obitelj Ognjenović iz naselja Švrakarica - troje djece (6 i 4 godine i beba od 2 mjeseca)

HR3824070003205612689

- Obitelj Rogulja iz Općine Dvor - dvoje djece (3 godine i beba od 8 mjeseci)

HR5924020063208557594

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:28