STANJE NA CESTAMA

‘Ponedjeljak je nova subota‘; Na hrvatskim autocestama velika gužva, na A4 lančani sudar!

Na autocesti A1 povećana je gustoća prometa između Zagreba i Bosiljeva u smjeru mora, izvijestio je HAK

Naplatna postaja Lučko, ilustracija

 Josip Bandic/Cropix

U ponedjeljak rano ujutro, oko 6.35 sati na 19 km autoceste Goričan-Zagreb, kod naselja Orehovica, došlo je do prevrtanja kombi vozila s pridodanom prikolicom koje je pripriječilo obe prometne trake.

Nakon toga je, 50 metara prije, zbog navedene prometne nesreće došlo još do još jedne, u kojoj su se sudarila dva teretna vozila i jedno osobno. Jedan od vozača je zadobio tjelesne ozljede te se hitnim vozilom prevozi u bolnicu u Čakovec, objavila je policija.

‘Promet se odvija autocestom pretjecajnom prometnom trakom uz regulaciju policijskih službenika i uz provremenu prometnu signalizaciju‘, dodaje policija napominjući kako je očevid u tijeku.

image

Kamera HAK-a na Jakuševcu

Stanje na autocestama

Na autocesti A1 povećana je gustoća prometa između Zagreba i Bosiljeva u smjeru mora, izvijestio je u ponedjeljak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Pojačan je priljev vozila na ulasku na autocestu pred naplatom Lučko u smjeru mora. Između naplate Lučko i čvora Donja Zdenčina u smjeru mora vozi se usporeno u kolonama uz kraće zastoje, a između tunela Čelinka i vijadukta Božići vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h zbog jakog vjetra.

image

Kamera HAK-a na Savi

Na A2 pred naplatom Trakošćan u smjeru Zagreba kolona je oko 600 metara.

Na A3 Bregana-Lipovac prema naplati Lučko (A1) u smjeru mora iz smjera Buzina kolona je oko 4 kilometra.

Na A4 Goričan-Zagreb zbog ranije spomenute prometne nesreće između čvorova Čakovec i Ludbreg, na 19. km u smjeru Zagreba, vozi se jednim trakom usporeno. Između čvorova Popovec i Zagreb istok u smjeru Zagreba kolona je oko 2 kilometra.

Na Jadranskoj magistrali zbog teretnog vozila u kvaru prekinut je promet u tunelu Supava na dionici Zaton Doli-Prapratno. Obilazak je preko Stona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 19:11