IZVANREDNA PRESICA

'POLICIJA NIJE KRIVA ZA SMRT, MARKO AZAPOVIĆ JE UMRO PRIRODNOM SMRĆU' Ostojić predstavio rezultate istrage

Istraga je pokazala da je priznao da je bolnicu išao kako bi smanjio krivnju jer je prevario člana obitelji
 CROPIX

Na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare Ranko Ostojić, ministar unutarnjih poslova, objasnio je okolnosti smrti Marka Azapovića.

'POLICIJA LAŽE! NA SUDU ĆEMO TRAŽITI ISTINU O SMRTI SINA' Poruka obitelji Marka Azapovića

Prema izvješću, 28. veljače 2013. Marko Azapović je došao u policijsku postaju u Županju i prijavio krađu 9 tisuća kuna, a već sutradan je prijavu povukao i priznao da je lažno prijavio krađu.

'ŽELIMO ISTINU! DOK NE SAZNAMO JE LI POLICIJA KRIVA NEĆEMO ODUSTATI!' Ispovijest obitelji Marka Azapovića

Nakon 18 dana, točnije 18. ožujka policija je nakon kraće istrage pozvala Azapovića na obavijesni razgovor vezano uz porijeklo novca čiju je krađu lažno prijavio.

Prilikom razgovora je priznao više kaznenih djela imovinskog karaktera na štetu osobe s kojom je u rodbinskoj vezi. Istog dana Azapović je uhićen.

Narednog popodneva, 19. ožujka je priveden u pritvorsku jedinicu, gdje je pritvorski nadzornik konstatirao da na njemu nema vidljivih ozljeda, a sam Azapović je izjavio kako nema nikakvih zdrastvenih problema.

Sljedećeg jutra je pušten na slobodu.

Policija je prema ministru MUP-a Ranka Ostojića nakon napisao u medijima provela unutarnju kontrolu u Županji i nakon gotovo 30-tak obavijesnih razgovora i proučavanja dokumentacije zaključila kako prema Marku Azapoviću nisu upotrebljena nikakva sredstva prisile niti se on ikada žalio na policijsko postupanje.

15. travnja 2013. nakon što se prijavio u bolnicu u Vinkovcima da je premlaćen, policija je ponovno obavila razgovor s njim i prema službenoj zabilješci tog razgovora, Azapović je priznao da se u bolnicu javio zato da bi kod roditelja umanjio krivnju zbog počenjenih kaznenih djela prema članu rodbine.

Na kraju, 22. travnja temeljem naloga županijskog državnog odvjetništva obavljena je obdukcija nad njegovim tijelom i patolog je utvrdio kako na tijelu nije pronašao tragove nasilja i konstatirao da je smrt nastupila prirodnim putem zbog zastoja rada srca zbog poremećaja srčanog ritma.

Ranko Ostojić time je dematirao optužbe obitelji i navijača da je policija zbog svoje burtalnosti skrivila Azapovićevu smrt.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. svibanj 2024 14:31