NE NASJEDAJTE

POLICIJA ISTRAŽUJE INTERNETSKU PRIJEVARU Žena iz Biograda lažnom Amerikancu iz Afganistana uplatila više stotina tisuća kuna

 Oleg Elkov / Alamy / Alamy / Profimedia

Policija istražuje internetsku prijevaru nakon što je 59-godišnjakinja iz Biograda prijavila da je osobi koja se predstavila kao Amerikanac stacioniran u Afganistanu, a ponudio joj je poslati zlato i novac, uplatila više stotina tisuća kuna.

Policija je priopćila da je 59-godišnjakinja u srpnju putem interneta stupila u kontakt s osobom koja se predstavila kao muškarac iz Amerike koji se trenutno nalazi u Afganistanu, a koji joj je ponudio veću količinu novca i zlata.

Nakon što mu je u više navrata na račune nepoznatih osoba iz raznih europskih zemalja uplatila više stotina tisuća kuna, navodni Amerikanac joj se prestao javljati.

Policija je još jednom upozorila građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije kako ne bi postali žrtve ili nesvjesno sudjelovali u počinjenju kaznenog djela.

Iz policije poručuju građanima da ne prihvaćaju komunikaciju nepoznatih osoba i ne šalju im novac te da sva sumnjive ponude prijave na broj 192.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 06:05