‘PETRIN KORAK‘

Pokrenuta zaklada u sjećanje na tragično preminulu Petru: Nina, Vanna, Tony i sestre Husar pjesmom dali podršku

Studenticu Petru Jerković je na pješačkom prijelazu ubio 21-godišnji motociklist bez dozvole, bez kacige i pod utjecajem alkohola

Djordjija Palić

 Darko Tomas/Cropix

Jozo, Petrin otac, moj je kolega s posla. Kada sam na pogrebu vidjela tu bol i prazninu u srcu koju su doživjeli on i mama Vesna, pokušala sam barem malo ponijeti tu tugu na svojim leđima i tako im olakšati. Znamo da Petru ne možemo vratiti, ali želimo da znaju da smo tu, uz njih - kaže Djordjija Palić, glasnogovornica Zaklade “Petrin korak”, glazbenica koja je već dugi niz godina na domaćoj sceni.

Kraj jedne mladosti

Petra Jerković, studentica radne terapije, djevojka po kojoj je zaklada nazvana, bila je jedina kći Joze i Vesne Jerković, voljena unuka, obožavana prijateljica, energična, vesela i inspirativna osoba s mnoštvom hobija. Uživala je u druženjima, glumi u ZKM-u, plesu, učenju stranih jezika i volontiranju u različitim udrugama, uživala je i u izlascima i druženjima s prijateljima, pripremanju ispita i svim drugim aktivnostima koje su bila njezina svakodnevica.

image

Mjesto pogibije Petre Jerković

Ranko Šuvar/Cropix

No kobnog 26. lipnja ove godine jedan 21-godišnjak vozio je motocikl bez položenog vozačkog ispita A kategorije, bez zaštitne kacige i pod utjecajem alkohola. Na pješačkom prijelazu na Jarunskoj cesti naletio je na Petru. Podlegla je ozljedama. Samo jedan korak bio bi dovoljan da Petra prođe bez ozljede, no za nju je bio kraj.

image

Mjesto pogibije Petre Jerković

Ranko Šuvar/Cropix

Brojna poznata imena podržala su rad novoosnovane zaklade čiji je cilj učinkovita edukacija mladih vozača, razvijanje njihove kulture u prometu, smanjenje stradavanja najnevinijih te prevencija prometnih nesreća. Predstavljanje Zaklade najavljeno je emotivnom pjesmom “Jedan korak” koja je nastala u spomen na Petru Jerković, ali i brojne druge koji su stradali u prometu.

image

Ekipa glazbenika okupljena oko Zaklade 'Petrin korak'

Zaklada \‘Petrin korak\‘

Glazbu za pjesmu “Jedan korak” potpisuju Marko Vojvodić i Igor Ivanović, a tekst Marko Vojvodić, Igor Ivanović, Djordjija Palić i Marin Ivanović Stoka. Svojim glasovima podršku su dali Nina Badrić, Vanna, Ivana i Marija Husar, Toni Cetinski, Marin Ivanović Stoka, sestre Palić i Pero Galić koji su je otpjevali, a snimljen je i videospot.

image

Ekipa glazbenika okupljena oko Zaklade 'Petrin korak'

Zaklada \‘Petrin korak\‘

Ideja o zakladi rodila se u tvrtki Quehenberger Logistics d.o.o. Vođeni srcem i poštovanjem, u znak podrške Petrinom ocu, koji je njihov dugogodišnji djelatnik, te cijeloj obitelji, osnovali su “Petrin korak” želeći tako pridonijeti očuvanju uspomene na djevojku koja bi 23. studenoga navršila 20 godina. Ova neprofitna zaklada djelovat će kroz humanitarne akcije i radionice s ciljem podizanja svjesnosti o sigurnosti svih sudionika u prometu.

image

Ekipa glazbenika okupljena oko Zaklade 'Petrin korak'

Zaklada \‘Petrin korak\‘

Pomoć prijatelja

- Meni je palo na pamet da se napiše pjesma, a Ana Soldo, direktorica u tvrtki Quehenberger Logistics, predložila je osnivanje zaklade za sigurnost u prometu. Smatrala sam da bi se zaklada trebala zvati “Petrin korak” . U pjesmi smo ispričali Petrinu priču. Autori glazbe su moji prijatelji, oni su svi bili glas roditelja koji su doživjeli slično iskustvo i izgubili najbliže zbog nekoga tko je bio neodgovoran u prometu. Velikodušno su se odazvali i hvala im na tome. S Markom Vojvodićem i Igorom Ivanovićem sjela sam u tonski studio te smo dan i noć radili na pjesmi. Marin Ivanović Stoka napisao je rap za Petru i to u samo tri minute. Pokušala sam okupiti sve prijatelje i poznanike da pustimo pjesmu u svijet, da se takva priča više nikada nikome ne dogodi - kaže Palić koja je i mentorica pjevanja te radi u školi pjevanja Husar i Tomčić, bila je tri godine vocal coach u showu “The Voice”, dvije godine s Tonyjem Cetinskim i godinu dana s Vannom. Glazbeni je i vokalni aranžer te prateći vokal. Mnogima je poznata i kao jedna od sestara Palić koje već godinama pjevaju duhovnu glazbu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:28