SMJENA GOSTIJU

Pojačan promet prema unutrašnjosti, na Lučkom kolona 1 km

U smjeru mora promet se normalizirao, dok je promet pojačan u smjeru Zagreba
 Tea Cimaš/Cropix

U tijeku je još jedan vikend pojačanog prometnog intenziteta. Tako HAK javlja vozačima kako trebaju biti oprezni na svim cestovnim pravcima, a zastoji i kolone mogu se očekivati duž cijele jadranske obale, pogotovo u blizini većih turističkih centara, kao i na naplatnim postajama.

U smjeru mora promet na autocesti se normalizirao, dok je promet prema unutrašnjosti pojačan. Tako je kolona ispred naplatnih kućica u Lučkom duga oko 1 km, dok se od 13. do 11. kilometra autoceste vozi polako u koloni.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj zbog gustog prometa prometna policija prije čvora Krapina preusmjerava vozila prema graničnom prijelazu Lupinjak.

Kolona na izlazu Trakošćan je duga oko 5km, na naplati Ivanja Reka oko 1 km i čeka se oko 15 minuta.

Od 17,35 sati zbog izvanrednog događaja na zagrebačkoj obilaznici, čvor Rugvica, u smjeru Lučkog promet je prekinut, a u smjeru Ivanje Reke ide zaustavnim trakom.

Na Istarskom ipsilonu kolona vozila koja se kreće u smjeru graničnih prijelaza duga je oko 4,5 kilometara. Pred tunelom Učka u smjeru Rijeke oko 600 metara.

Preko Rupe i Pasjaka u Hrvatsku ulazi rekordan broj stranih turista

Brojčani podaci o dolasku stranih turista na Jadran ovoga vikenda na graničnim prijelazima Rupa i Pasjak obaraju sve ovogodišnje podatke i prema nekim očekivanjima mogli bi doseći razinu iz rekordne 2008. godine. U samo 12 sati od subote u ponoć do podneva preko Pasjaka je u pet kolona ušlo nešto manje od 28 tisuća stranih turista, a preko Rupe dodatnih 14 tisuća.

Istovremeno iz Hrvatske preko tih prijelaza izašlo oko 12 000 turista. Na oba prijelaza ulazi se u 3 do 5 kolona, a prema najavama slovenske policije i kolonama koje se stvaraju na cestama prema Hrvatskoj u narednih 12 sati odnosno do ponoći bi mogli biti zabilježeni isti rezultati što znači da će u Hrvatsku samo preko Rupe i Pasjaka ući više od 60 tisuća turista.

Potvrdu o „navali“ na našu obalu dobili smo i s ARZ-ovih naplatnih kućica na Rupi koje bez prestanka rade u 7 do 8 ulaza, a za svaku je pohvalu činjenica da usprkos velikom broju vozila na području Rijeke nema većih kolona, čekanja i zastoja. Alen Kurbanović

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2024 03:27