USPJEŠNI taekwondoisti

Otkriveno tko su dvojica tinejdžera koji su spasili bebu u Zaprešiću: ‘Beskrajno smo sretni i ponosni!‘

Obojica mladića se u dogovoru sa svojim obiteljima skromno ne žele eksponirati

Beba spašena iz kante u Zaprešiću

 Privatni Album/

Za spašavanje tek rođenog dječaka iz koša za smeće u Zaprešiću zaslužna su dvojica tinejdžera koji su pribranom reakcijom i empatijom osvojiia srca svih koji su čitali o strašnom događaju. Bebu su nazvali Ivan po liječniku koji ga je prvi zaprimio u bolnicu, a mnogi su građani komentirali da ih zanima tko su mladići koji nisu odmahnuli rukom kad su začuli neobičan zvuk iz koša dok su se u ponedjeljak oko 23 sata vraćali s treninga. Obojica se u dogovoru sa svojim obiteljima skromno ne žele eksponirati, ali su ih sad javno pohvalili njihovi treneri iz Taekwondo kluba Zaprešić. Radi se o Miri Jurkiću i Ivanu Đodanu, obojici višestruko nagrađivanim na teakwando natjecanjima.

"Postoje mnogi trenuci u trenerskoj karijeri kada si ponosan na svoje sportaše, na svaku novu medalju, na svaki noviji, bolji, jači uspjeh i stalno gledaš u budućnost, što i kako dalje... A onda dođu neki sasvim neočekivani trenuci koji te vrate u sadašnjost, u trenutak, kada shvatiš što je najvažnije u svemu tome što radiš... A to je da pomažeš svojim sportašima da postanu bolji, ne samo na tatamiju, već i izvan njega. I onda si beskrajno sretan i ponosan što pod svojim okriljem imaš baš TU djecu, točno takvu kakvi jesu. Jer da nisu, možda beba ostavljena u kanti za smeće ne bi dočekala današnji dan živa. Zato Miro Jurkić i Ivan Đodan, hvala vam što ste išli pomoći ostavljenom mačiću, za kojeg se vrlo brzo ispostavilo da je ljudsko biće. Zato, zbog takvih neočekivanih trenutaka u životu, ostanite i dalje točno takvi kakvi jeste - empatični mladi ljudi velikog srca", napisali su u Facebook objavi treneri Taekwondo kluba Zaprešić.

U komentarima ispod su mladići dobili brojne pohvale.

"Hvala im, ali i njihovim roditeljima sto su ih odgojili da budu takvi divni, dobri i plemeniti. Ponosni smo na vas", napisala je jedna gospođa.

Liječnici su kasnije rekli da je novorođenče bilo pothlađeno i da bi teško preživjelo da je ostalo vani još 15 minuta.

Mladići su ispričali da su prvo mislili da je u košu za smeće pas ili mačka. Jedan od njih je skupio hrabrosti i pogledao u kantu i našao je zamotanu bebu s krvavom glavom.

Odmah su zaustavili prolaznika koji im je rekao da to nije njegov posao, a onda je drugi stao i bio uz njih dok nije došla policija i Hitna. Beba se u međuvremenu odlično oporavlja.

image

Nocas je u kanti za smeće ostavljeno novorođenče, koje su pronašla dvojica mladića

Ivana Grgic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. lipanj 2024 20:46