PRIČA IZ LONDONA

Tri bebe napuštene su između 2017. i 2024. DNK testiranje donijelo je nevjerojatno otkriće

Unatoč naporima Metropolitanske policije, roditelji do sada nisu pronađeni

Ilustracija

 Jason Todd/imagesource/profimedia/Jason Todd/imagesource/profimedia

Nevjerojatnu istinu otkrilo je DNK testiranje koje je izneseno danas na Obiteljskom sudu u istočnom Londonu. Tri novorođene bebe koje su u zadnjih sedam godina u tri navrata pronađene napuštene na području Londona zapravo pripadaju istim roditeljima.

Beba Elsa koja je pronađena ove godine, sestra je dječaku i djevojčici koji su pronađeni u sličnim okolnostima 2017., odnosno 2019. godine.

Unatoč naporima Metropolitanske policije, roditelji do sada nisu pronađeni. BBC i PA media dobili su posebno dopuštenje da objave podatak o srodnosti beba, ali i porijeklo. Bebe, naime, imaju crnu boju kože.

Sutkinja Carol Atkinson poručila je da je priča od ‘velikog javnog interesa‘ budući da je odbacivanje novorođenčadi rijetkost u modernoj Britaniji. Vještak je izvijestio sud da su, po njegovom mišljenju, genetski nalazi pružili izuzetno snažnu znanstvenu potporu mišljenju da je beba Elsa punokrvni srodnik druge dvije bebe.

Starija djeca su posvojena, a beba Elsa ostaje u udomiteljskoj obitelji. Pronađena je na temperaturi od -4 °C. Bila je u torbi, zamotana u ručnik u ‘najhladnijoj noći ove godine‘, kako piše BBC.

Druge dvije bebe, Harry i Roman, pronađene su odmah po rođenju u istom dijelu Londona. Bile su zamotane u deku, a jedno novorođenče bilo je u torbi.

Prema dokumentima, beba Elsa još uvijek je imala pupčanu vrpcu u trenutku pronalaska, a liječnici procjenjuju da je rođena samo sat vremena ranije.

Na Obiteljskom sudu se moglo doznati da će sva djeca, koja sada imaju drugačija imena, kada odrastu saznati da su u srodstvu te da postoje planovi da održe neki oblik kontakta tijekom odrastanja.

Medijsko izvještavanje o bebama može pomoći vlastima da lociraju roditelje beba, tvrde BBC i PA.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. lipanj 2024 13:51