MJEŠTANI U ŠOKU

Ostavili bombu na ulazu u gradsko poglavarstvo Krka! Gradonačelnik Vasilić: Tužan sam i zaprepašten

Djelatnici gradske uprave Krka koji su prvi u sedam sati došli na posao ostali su zapanjeni kada su na stepenicama ispred glavnog ulaza u zgradu ugledali ručnu bombu
 Goran Šebelić/CROPIX

KRK - Djelatnici gradske uprave Krka koji su prvi u sedam sati došli na posao ostali su zapanjeni kada su na stepenicama ispred glavnog ulaza u zgradu ugledali ručnu bombu .

Bila je položena vertikalno i s očitim ciljem da odmah bude uočena. Odmah su pozvali policiju koja cijelo jutro provodi očevid no svi zaposlenici Grada dana su na poslu samo što su u zgradu ulazili na sporedna vrata. Dario Vasilić, krčki gradonačelnik kaže kako je to očito agresivna poruka upućena gradskim vlastima, no niti ne sluti koja bi mogla biti pozadina ovog suludog čina.

- Poznati smo kao otvorena i jedna od najtransparentnijih lokalnih uprava u državi, u zgradi nemamo niti video nadzor, a naša su vrata građanima otvorena 24 sata. Nismo imali niti nekih konfliktnih situacija oko naših projekata ili odluka i zaista ne znam što bi ovome mogao biti povod, kaže gradonačelnik.

U gradskim kuloarima čuje se priča kako je navodno bombu ostavio netko od nezadovoljnika zbog dodjele gradskih poslovnih prostora. Vasilić kaže kako je i on čuo takav nagađanja, spominju se terase na Rivi, no osobno, kaže, ne može vjerovati da bi to mogao biti povod jer poznaje ugostitelje, svi su oko te teme već bili na razgovoru u gradskoj upravi i sve je prošlo bez ikakvih sukoba.

- Tužan sam i zaprepašten ali me nije strah i tko god ovo učinio vjerujem da će policija, koja je od ranog jutra ozbiljno prionula poslu, to brzo i razotkriti, rekao nam je Vasilić. Iz policije za sada nema informacija o događaju koji je uznemirio građane jer je bomba ostavljena na frekventnom mjesto u samom središtu Krka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 19:37