UHIĆENJE U POGLAVARSTVU

INCIDENT U SPLITU Upao u gradsku upravu i prijetio pročelniku, Baldasar pozvao policiju

Nije želio kazati ime izgrednika, ali je rekao kako je danas bila neprikrivena prijetnja za koju je smatrao da je dosta
Split, 091212.Jutros u 9 sati zapocela je delozacija iz zgrade u Ulici Dinka Simunovica 2a.Prvi na udaru nisu se nasli stanari 14 stanova, vec sporni poslovni prostori i garazna mjesta.U medjuvremenu, navodno se nagodilo s jos dodatnih 6 obitelji, dok ce se s njih 8 sud dogovarati jos iduci tjedan.Delozacija za sada prolazi bez problema. Razlog je i pojacana nazocnost policije - u zgradi i oko nje je 55 pripadnika snaga sigurnosti.Na fotografiji: policija ispred zgrade.Foto: Duje Klaric / CROPIX
 Duje Klaric/ CROPIX / CROPIX

SPLIT - Splitska je policija danas, na poziv gradonačelnika Ive Baldasara, u zgradi gradske uprave privela muškarca koji je verbalno prijetio jednom od zaposlenika te će izgrednika prekršajno prijaviti.

Neslužbeno se doznaje da je izgrednik tražio od pročelnika za stanove i poslovne prostore, Ivice Pavića, da mu riješi stambeno pitanje jer više nije mogao plaćati podstanarstvo.

Po dojavi o izgredu intervenirala je policija i u tijeku je kriminalistička obrada nad 55-godišnjim muškarcem, rekli su popodne u splitskoj policiji.

Iz gradske uprave dozna se da pročelnik nije fizički napadnut, no ipak su najavili strože kontrole na ulazima.

„Pozvao sam policiju jer mi je dosta da se na neprimjeren način prijeti ili vrši pritisak, odnosno na neki način ucjenjuje zaposlenike Grada, koji su na svojim radnim mjestima i koji pod takvim pritiskom, ucjenama i prijetnjama ne mogu baš najnormalnije funkcionirati“, rekao je Baldasar novinarima.

Nije želio kazati ime izgrednika, ali je rekao kako je danas bila neprikrivena prijetnja za koju je smatrao da je dosta. Zahvalivši policiji na razumijevanju i brzoj intervenciji najavio je da će slično postupiti i ubuduće.

Ovo što se dogodilo je poruka da smo odlučili reći dosta onima koji na taj način vrše pritisak na djelatnike Grada, kazao je gradonačelnik, dodavši da će opet zvati policiju ako se ovo dogodi, ali da je spreman ići i korak dalje.

Tražit ću sankcije za prvog sljedećeg koji bude prijetio ili ucjenjivao nekog od naših zaposlenika, dok ćemo sasvim sigurno novim mjerama povećati sigurnost u Banovini, poručio je Baldasar.

Prema njegovim riječima, situacije u kojima bijesni građani prijete zaposlenicima splitske gradske uprave više i nisu rijetkost, a najčešće do sukoba dolazi zbog gradskih stanova, poslovnih prostora, štekata ili javnih površina za ugostiteljsku djelatnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 22:10