PALJENJE LUTAKA

Organizatori Zagreb Pridea povukli sporni video

Organizatori su pripremili trailer kao zamjenu za uklonjeni spot
 YouTube

ZAGREB - Promotivni video Zagreb Pridea "Svaka obitelj je sveta" povučen je nakon brojnih negativnih reakcija gay aktivista. Mnogo su toga oni koji podržavaju Pride istaknuli kao problematično u ovom spotu: od korištenja djece, do paljenje lutaka koje prikazuju heteroseksualnu obitelj, odjevanja žene kao da je muškarac pa do pogrešnog korištenja pozitivnog publiciteta nakon Splitskog pridea.

VIDEO Pilsel o spotu Zagreb Pridea: Vrijeđa djecu i obitelji! Organizatore sam prijavio pravobraniteljici

- Namjera Zagreb Pridea nikada u prošlosti nije bila, nije i nikada neće biti poticanje na nasilje, diskriminaciju, omalovažavanje i vrijeđanje bilo koje osobe i bilo kojeg oblika obiteljskog života. Uvažavamo razmišljanja i kritike pripadnika i pripadnica LGBT zajednice o video spotu, te smo samo zbog njih odlučili povući spot - kažu iz Zagreb Pridea.

Neslužbeno saznajemo kako će organizatori pripremiti trailer kao zamjenu za uklonjeni spot.

Podsjetimo, Drago Pilsel danas je podnio prijavu protiv Zagreb Pride zbog njihovog promo videa. Učinio je to jer smatra da spot šalje lošu i agresivnu poruku, te vrijeđa djecu i obitelj.

- U svjetlu onoga što se dogodilo u Splitu, mislim da je postojalo puno prostora da se dvije lezbijke i prekrasna djevojčica prikažu kao nešto lijepo i dobro. Iako su na kraju videa one skladna obitelj, postavlja se pitanje zašto malena ima noćne more u kojima gore lutke u heteroseksualnim odnosima? - zapitao se Pilsel.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 15:16