VLADA U ROKU 30 DANA

OREŠKOVIĆ OPTIMIST 'U kontaktu sam s narodom, vidim nadu... Nisam postavljao uvjete, želim samo pomoći Hrvatskoj'

 Goran Mehkek / CROPIX

- Ovaj povijesni dan je novi početak. Zadnjih nekoliko dana koliko sam u Zagrebu stalno dobivam mailove, sms-ove, čestitke... U kontaktu sam s narodom, vidim nekakvu nadu, optimizam i spreman sam krenuti, što prije formirati vladu i što prije krenuti na posao - kazao je mandatar za novu vladu, Tihomir Orešković u pauzi kostituirajuće sjednice Sabora.

Kazao je da je spreman što prije nastuptii na dužnost i pridonjeti pokretanju Hrvatske. Na pitanje kada će predstaviti članove svoje vlade, rekao je da ima 30 dana za sastaviti vladu, a da već radi na njenom formiranju.

- Vjerujem da ćemo u tom roku od 30 dana predstaviti novu vladu - kazao je Orešković.

O imenima nije govorio, ali je rekao da su mu bitni stručnjaci kao ljudi koji će nositi promjene. Bitan mu je, kaže, timski rad. Na pitanje je li ičim uvjetovao preuzimanje funkcije mandatar je kazao da je pred njega bilo postavljeno pitanje je li spreman pomoći Hrvatskoj, a on je na to odgovorio potvrdno.

- I sami ste vidjeli da imam globalno, međunarodno iskustvo u internacionalnoj firmi, dakle, ne samo u Europi. Radio sam u globalnom sustavu što vjerujem da je iskustvo koje će u ovome trenutku pomoći Hrvatskoj kako bi pokrenula gospodarstvo. Uvjeren sam da mogu pomoći u tome procesu - kaže Orešković.

Na primjedbe da se država ne vodi kao poduzeće mandatar nove vlade je kazao da je točno kako država nije kompanija, ali je odmah spomenuo međunarodne agencije navodeći kako treba kod njih podići rejting Hrvatske, a to će mu biti prvi cilj.

- Ako želimo podići rejting kod međunarodnih agencija, onda moramo imati i neke rezultate - kazao je Orešković.

Naveo je da voli izazove, a u kontekstu toga spomenuo i da mu je u krarijeri jedan od takvih izazova bio odlazak u Portoriko.

- Dolazak u Hrvatsku bio je drugi izazov. Spreman sam na izazove. To je dio moga karaktera - zaključio je Orešković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 04:28