NEOBIČNE TVRDNJE

OPTUŽILI HRVATSKU ZA TRGOVINU ORGANIMA S HASHIMOM THACIJEM Nigerijski liječnici tvrde kako je Hrvatska dio međunarodnog lanca krijumčara

 Tom Dubravec / EPH

Nigerijska zdravstvena organizacija optužila je guvernera pokrajine Imo Rochasa Okorochu za ilegalnu trgovinu organima, koju je navodno provodio ‘u suradnji s Kosovom, Turskom, Hrvatskom i drugim državama’.

Optužbe je izrekao predsjednik udruge privatnih i liječnika opće prakse pokrajine Imo, dr. Philip Njemanze.

- Po prvi put u ljudskoj povijesti, službene vlasti proglasile su se kartelom za krijumčarenje organa. Vlada pokrajine Imo koristi zdravstvene ustanove kako bi održavalo mrežu krijumčarenja organima, rekao je Njemanze.

- Strani kolaboratori pokrajinske vlade iz Turske, Kosova, Hrvatske i drugih su već ovdje kako bi usavršili stvaranje takve mreže. To je međunarodna mreža, a Rochas je na čelu lokalne organizacije. Bivši premijer Kosova je čelnik organizacije u Europi, a on je prijatelj Okoroche, izjavio je, misleći pritom na aktualnog ministra vanjskih poslova Hashima Thacija.

Njemanze tvrdi kako je dokaz njegovih optužbi to što je Okorocha nedavno putovao u Tursku, Kosovo, Hrvatsku i druge zemlje, u Južnoj Americi i Aiziji, te što je izgradio 27 novih bolnica u svojoj pokrajini.

Njemanze se trenutno nalazi pod udarom sindikata nakon što je otpustio 3000 dužnosnika u svojoj pokrajini. Njegov medijski savjetnik Sam Onwuemedo tvrdi kako su sve optužbe protiv njega ‘stare priče kojima se već bavi Državna sigurnosna služba’.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 19:37