NEVJEROJATAN PRIZOR

'POMISLIO SAM DA SU U TEGLI KRASTAVCI...' Počelo suđenje kolekcionaru penisa koji ih je sjekao s leševa u bolnici u S. Brodu

 Danijel Soldo / CROPIX

Brodski „kolekcionar spolovila“ Ivica Plehandžić (53) sjeo je na optuženičku klupu Općinskog suda u Slavonskom Brodu gdje mu je počelo suđenje da je radeći kao medicinski tehničar na Odjelu patologije Opće bolnice dr. Josip Benčević s leševa odsjekao pet muških spolovila, testise i jedno žensko spolovilo.

Odnio ih je potom kući u selo Vrhovina nedaleko od Slavonskog Broda i tamo čuvao.

Činio je to u razdoblju od 1. siječnja 2012. do 3. lipnja 2014., odnosno u vremenu dok je bio zaposlen u bolnici. Sve je otkriveno nakon što je Plehandžić prodao kuću Anti Lovriću, koji je prije useljenja angažirao keramičare koji su u kupaonici u dvije staklenke ugledali nevjerojatan prizor.

Lovrić je u svom iskazu rekao da je u prvi mah, kada su mu ljudi koji su ih pronašli pokazali staklenke, pomislio da su unutra krastavci, no pomnijim gledanjem uvidio je da je riječ o ljudskim spolnim organima. Sve je prijavljeno policiji, koja je vrlo brzo došla do Plehandžića, koji je na početku suđenja kazao da se ne smatra krivim za kaznena djela koja mu se stavljaju na teret.

Njegov odvjetnik rekao je kako je Plehandžić kuću u potpunosti ispraznio te iza sebe nije istavio ništa, dok je Lovrić u svom iskazu naveo da je u kući ostalo nekoliko krupnijih komada namještaja te spomenute staklenke.

Plehandžićev odvjetnik rekao je i da je njegov klijent teški alkoholičar koji boluje od PTSP-a, no dr. Ivanka Zirdum kao sudski vještak psihijatrijske struke kazala je da je optuženi „unatoč alkoholizmu mogao znati što čini.“ Dodala je i da on ne boluje od PTSP-a već od poremećaja prilagodbe o čemu postoji i medicinska dokumentacija. Suđenje se nastavlja 16. prosinca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 17:15