IVAN PENAVA

‘Oporba se ujedinila unatoč velikim razlikama jer shvaćamo kolika nam opasnost prijeti zbog korupcije‘

Pogrešan smjer u kojem ide Hrvatska određuju Plenković i njegova manjinsko liberalna Vlada, poručio je.

Ivan Penava

 Damjan Tadic/Cropix

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava u petak je ustvrdio da korupcija predstavlja izrazitu opasnost po temelje Republike Hrvatske te da pogrešan smjer u kojem ide Hrvatska određuju Plenković i njegova manjinsko liberalna Vlada.

„Vladajući na sve moguće načine pokušavaju skrenuti pozornost od epohalne pljačke u Ini, a valja istaknuti da je firma koja je dobila dozvolu za poslovanje u plinskom biznisu, a nikad je nije smjela dobiti, dobila je zahvaljujući potpisu čovjeka koji je član HDZ-a i deset dana ranije bio je u Remetincu zbog afere Vjetroelektrane”, upozorio je Penava na konferenciji za novinare.

U svakoj aferi, napomenuo je, nađu se viđeniji ljudi ove države iz HDZ-a, njihovi kumovi, bratići, sestrične. Cijelo vrijeme smo govorili da je to pošast koje se moramo riješiti, a da korupcija i krađa slabe ovu državu. Nažalost, godine prolaze, a ništa se ne mijenja, ustvrdio je.

„Ako ne vjerujete meni i Domovinskom pokretu, ni cijeloj oporbi koja se unatoč tolikim razlikama ujedinila jer shvaćamo kolika nam opasnost prijeti zbog ovakve korupcije i krađe, onda pročitajte presudu Vrhovnog suda u slučaju Ina-MOL gdje su Sanader i Hernadi presuđeni na zatvorsku kaznu", rekao je Penava. Dodao je kako je u toj presudi Vrhovnog suda rečeno da korupcija predstavlja izrazitu opasnost po temelje Republike Hrvatske.

"Tko se još nakon tih riječi dvoumi kada je riječ o Ini i vladajućima u Hrvatskoj", zapitao je Penava.

Žalosno je, kaže, gledati da je ove godine u škole upisano tisuću učenika manje u prve razrede.

Za manje od tjedan dana Državni zavod za statistiku objavit će konačni popis stanovnika i vidjet ćemo rezultate ovakve vladavine. Molim hrvatski narod i građane da osvijeste tu činjenicu i povezanost korupcije na ovoj razini i pada broja stanovnika i broja prvašića u školama, jer tu situaciju nitko izvana ne može promijeniti nego samo građani Republike Hrvatske izlaskom na izbore i kažnjavanjem odgovornih za ovakvo stanje, istaknuo je.

Posljednje ankete, ističe, govore da 80 posto građana smatra da zemlja ide u pogrešnom smjeru, a taj smjer određuju Plenković i njegova manjinsko-liberalna Vlada. "Zadatak je svih nas koji volimo ovu zemlju izaći na izbore i promijeniti te stvari", pozvao je Penava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:18