ZOVU GA PRELETAČEVIĆ

Domovinski pokret napao HDZ nakon uhićenja šibenskog odvjetnika: ‘Htjeli su prikriti pljačku INA-e‘

Napominju da je Zmijanović i nakon odlaska iz DP-a nastavio podupirati HDZ-ovu većinu kao gradski vijećnik

Branimir Zmijanović (u sredini)

 Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Domovinski pokret oglasio se putem Facebooka na vijest o uhićenju šibenskog odvjetnika Branimira Zmijanovića, poručivši da će DP još snažnije nastaviti odlučnu borbu protiv, kako su naveli, ‘dvoličnih licemjera koje oko sebe okuplja Andrej Plenković‘.

Navode kako je vijest o uhićenju odvjetnika Zmijanovića, zbog navodnog posredovanja između davatelja i primatelja mita u iznosu od 15.000 eura (prije 10 godina), trebala prikriti pljačku INA-e tešku milijardu kuna, kako su naveli, u režiji bliskih suradnika šefa HDZ-a i trenutačne Vlade – Andreja Plenkovića.

- I onda je najlakše kamen baciti na DP, iako se zapravo radi – o njihovom visokopozicioniranom članu na lokalnoj razini, aktivnom upravo u vrijeme počinjenja nedjela. Supruga odvjetnika Branimira Zmijanovića, gospođa Ljiljana Zmijanović, ratna dragovoljka HOS-a i kandidatkinja s liste DP-a za Hrvatski državni sabor u IX. izbornoj jedinici, izuzetno je časna i moralna žena. Upravo je zbog toga i bila nepodobna za ravnateljicu NP ‘Krka’ lokalnim HDZ-ovim uhljebima, koji predstavljaju sve suprotno od nje. Ljiljanin suprug, Branimir Zmijanović, učlanio se u DP u svibnju 2020. godine, a iz stranke izašao samo pet mjeseci kasnije – u studenom iste. Razlog za razlaz bilo je nepridržavanje stranačke politike i djelovanje kroz Gradsko vijeće Šibenika u skladu s politikom HDZ-a, a ne DP-a. Zmijanović kao da nikada nije niti napustio HDZ, a u njemu je bio, prema našim saznanjima, više od 15 godina, poručili su iz DP-a na Facebooku.

Napominju da je dotični i nakon odlaska iz DP-a nastavio podupirati HDZ-ovu većinu kao gradski vijećnik ‘lojalan lokalnoj politici Plenkovićeve partije‘.

- Naš bi narod rekao; Lesi se vratio kući! Nama je drago, što smo nakon tako kratkog vremena prepoznali još jednog u nizu HDZ-ovih ‘preletačevića’, koje i inače redovito prepoznajemo, a HDZ-ovi mediji im osiguravaju petominutnu slavu čim DP pokrene neku hvale vrijednu inicijativu, a probriselski je agitprop odmah detektira kao opasnu za njihov ionako padajući rejting. Duboka država imala je punih deset godina kako bi “spektakularno” otkrila navodno Zmijanovićevo nedjelo, a ono se dogodilo upravo u vrijeme kada je šibenski odvjetnik skupljao partijski staž kao visokopozicionirani član lokalnog HDZ-a Međutim, “slučajno” su ga “otkrili” baš sada, kada bi dominantna tema morala biti pljačka INA-e - i nekoliko dana uoči velikog prosvjeda kojeg se u Plenkovićevoj partiji silno boje, naveli su.

Iz stranke kojoj je na čelu Ivan Penava smatraju da da, kako su naveli, napadi na Domovinski pokret dolaze baš u trenutku kada je njihovo vodstvo pozvalo cjelokupno članstvo i brojne simpatizere da se u što većem broju priključe subotnjem skupu.

- S istom spremnošću, s kojom ćemo se pojaviti na prosvjedu 10. rujna, nastavit ćemo i našu odlučnu borbu protiv dvoličnih licemjera i beskičmenih klimavaca koje oko sebe okuplja Andrej Plenković, zaključuje se u objavi na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 14:27