ODMAZDA GAZDE PINKA ZA ZAPLJENU JAHTE

Novinari: Zabrana Hrvatske na Pinku je diskriminacija! Mitrović: Poseban prostor dobit će incidenti u Hrvatskoj!

Željko Mitrović je ocijenio kako je javno pismo koje je Nezavisno udruženje novinara Srbije uputilo zbog njegove zabrane reklamiranja hrvatskih proizvoda na TV Pink zapravo pritisak na uređivačku politiku njegove medijske kuće. Mitrović je zbog zapljene njegove jahte 'El Bosco' , vrijedne 10 milijuna eura, od strane hrvatskih vlasti donio naredbu o zabrani reklamiranja hrvatskog turizma, kinematografije i glazbe u svojoj medijskoj kući.

- Uz svo uvažavanje vaše male, vesele družine, TV Pink i ja osobno, nećemo dozvoliti nikakve cenzorske ambicije koje sprovodite kao grupa volontera. Prije nego poduzmem pravne mjere protiv vas, upozoravam vas da se na nagrublji način miješate u politiku jednog komercijalnog i nezavisnog medija, što se u civiliziranim i razvijenim medijima može okarakterizirati kao pritisak - stoji u javnom priopćenju koje je Mitrović uputio Nezavisnim novinarima.

Nezavisni novinari su ocijenili kako je Mitrovićeva zabrana vid diskriminacije na nacionalnoj osnovi , s čim se Mitrović očito ne slaže. Svoju odluku o prestanku reklamiranja hrvatskog turizma obranio je sljedećim riječima

- Moram, takođe, da vas podsjetim da je stupanj popunjenosti naših reklamnih blokova stopostotan, što znači da nismo u mogućnosti svakog dana odgovarati na sve zahtjeve naših klijenata. U takvim okolnostima, kada su komercijalni sistemi u pitanju, rabatna politika, politika cijena i cjenovni koeficijenti koji su uspostavljeni po principu ponude i potražnje, su presudni elementi koji određuju tko ispada iz reklamnih blokova. Ovo u prijevodu znači da će se Hrvatska turistička organizacija moći reklamirati samo ako prihvati uslove koji su transparentni, ali svakodnevno promjenljivi - stoji u Mitrovićevoj poruci.

Također je napomenuo da njegova izjava o tome kako TV Pink neće zataškavati incidente koji su se dogodili srpskim i crnogorskim turistima nije dokaz da ih je prije zataškavao, već da 'ćemo im u budućnosti posvetiti posebnu pažnju'.

Na TV Pink od srijede vrijedi naredba o zabrani reklamiranja hrvatskog turizma i proizvoda u svih pet zemalja u kojima se emitira TV Pink. Srpski medijski mogul je također najavio sjednicu Upravnog odbora Pink media grupe o njegovoj odluci, ali ona za sada, koliko je javnosti poznato, još nije održana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 05:26