ZATAŠKAO SUDAR

NOVI SKANDAL U SISKU Šef Skupštine slupao službeni auto Županije pa pobjegao s mjesta nesreće

Željko Soldo (HSP): Ako je ovo nešto za što trebam snositi odgovornost, spreman sam i odgovarati i platiti štetu
 Mate Piskor / CROPIX;

HSP-ovac Željko Soldo, predsjednik Skupštine Sisačko-moslavačke županije, slupao je tijekom vikenda službenu Toyotu, ali nije zvao policiju na očevid.

U subotu predvečer sletio je s ceste kod mjesta Rajčić u blizini Novske.

Na naš upit o glasinama koje kruže Siskom i Novskom da je pobjegao s mjesta nesreće, vozio pod utjecajem alkohola i da se službenim autom vraćao s privatne fešte, odnosno kolinja kod prijatelja, Soldo je naglasio da s indigancijom odbacuje sve insinuacije.

- Nisam bio privatno nego službeno, vraćao sam se iz braniteljske zadruge u Rajčiću koja je obilježavala važan događaj i ja sam tamo bio kao branitelj i predsjednik Županijske skupštine. Nikoga nisam ugrozio niti sam ja ozlijeđen. Pitao sam u Županiji nakon slijetanja što da radim, trebam li zvati policiju i nakon negativnog odgovora, s obzirom na to da nitko nije stradao i da nikoga nisam ugrozio te da nisam bio pijan - jer nikada ne pijem kad vozim - pozvao sam šlep službu koja je auto odvezla u mehaničarsku radionicu - rekao je Soldo. Nije želio odgovoriti u koju je radionicu auto odvezen i koliko iznosi šteta.

- Sletio sam pri brzini od 50-60 kilometara na sat, oštetio sam odbojnik, blatobran i vrata. Ne znam ima li kakvih nevidljivih oštećenja i je li to totalna šteta, no ako sam učinio nešto za što trebam snositi odgovornost, spreman sam odgovarati i platiti štetu - rekao je Soldo.

Ponovno smo ga pitali zašto nije pozvao policiju zbog dužnosti koju obnaša i zbog izbjegavanja primisli da je pobjegao s mjesta nesreće, da je skrivao nešto nedopušteno, odnosno da bi izbjegao glasine da je vozio pijan i da je slupani auto do mehaničara odvezao jedan njegov prijatelj, član HSP-a, kako bi se sve sakrilo. Soldo je odgovorio da ništa nije skrivao, da nije pobjegao s mjesta nesreće, da nije bio pijan, a sve one koji tvrde drukčije će tužiti.

U policiji doznajemo da je Soldo nesreću trebao prijaviti bez obzira na materijalnu štetu upravo zbog činjenice da je visokorangirani županijski dužnosnik. Praksa je, kažu nam u policiji, da se o prometnoj nesreći sa samo materijalnom štetom u kojoj sudjeluju policajci ili političari obavezno izvijesti državni odvjetnik kako bi se izbjegle sve moguće primisli o pogodovanjima ili zataškavanjima.

U samo dva mjeseca Županija ostala bez dva auta

HSP-ovac Željko Soldo postao je predsjednik Skupštine Sisačko-moslavačke županije nakon što je sa županicom Marinom Lovrić Merzel (SDP) potpisao sporazum o programskoj suradnji dviju stranaka na lokalnoj razini. Inače, Županija je sada u kratkom vremenu ostala bez dva automobila. Prvo je županica Marina Lovrić Merzel pod pritiskom javnosti vratila skupi Audi A6 kojeg si je htjela kupiti kao službeno vozilo, a sada je Soldo slupao Toyotu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 10:40