MORA PLATITI GLOBU

SLUPAO SLUŽBENI AUTO PA POBJEGAO Osuđen predsjednik sisačko-moslavačke skupštine Željko Soldo

 Mate Piškor/Cropix

SISAK - Zadnjeg dana studenoga prošle godine, predsjednik Županijske supštine Sisačko-moslavačke županije Željko Soldo razbio je službeni županijski automobil, Toyotu. Desetak dana ta je informacija bila tajna sve dok nije obavljena u dnevnom tisku.

O tome da je Soldo imao prometnu i da je razbio službeni auto te da je otišao s mjesta nesreće informaciju nije imala niti policija. No, kada je sve razotkriveno, te je predsjednik Županijske skupštine priznao novinaru Jutarnjeg da je imao prometnu te da je otišao s mjesta nesreće tvrdeći da nije znao da mora čekati policiju, njegovu nesreću istražila je policija.

Načelnik PU sisačko-moslavačke Marko Rašić izvijestio nas je u četvrtak kako je policija obavila sve potrebne radnje u ovom slučaju te da je protiv Solde podnesen obvezni prekršajni nalog, odnosno naplaćena mu je novčana kazna u iznosu od 3.500 kuna zbog dvaju prekršaja: prekoračenja brzine vožnje i napuštanja mjesta prometne nesreće.

U policiji doznajemo da je zbog činjenice da je Željko Soldo visoko rangirani županijski dužnosnik, nesreću trebalo prijaviti policiji, bez obzira na materijalnu štetu koja je pričinjena. Ukoliko je na automobilu, a nije riječ o privatnom, nego službenom vozilu, pričinjena veća materijalna šteta, nesreću također treba prijaviti policiji bez obzira o kome se radi.

To je važno i zbog naplate štete. Kod kasko osiguranja, osiguravateljska kuća neće priznati štetu bez policijskog zapisnika, a ukoliko nema kasko osiguranja, štetu mora snositi netko drugi - sam vozač, ili vlasnik vozila, pojasnili su nam u policiji.

Odgovor na upit tko je dužan platiti pričinjenu šetu na službenom vozilu Županije odgovor nismo uspjeli dobiti. No, prigodom razgovora za Jutarnji o okolnostima ove prometne nesreće, u prosincu prošle godine, Željko Soldo rekao je: "Sletio sam s ceste pri brzini od 50-60 kilometara na sat, oštetio sam odbojnik, blatobran i vrata vozila. Ako sam počinio nešto za što snosim ogovornost, ja sam spreman odgovarati i platiti štetu".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 12:15