PONOVLJENI IZBORI

Nezavisni kandidat u općini pokraj Vinkovaca za dlaku pobijedio dugogodišnjeg HDZ-ovog načelnika

Drugi krug u Jarmini ponovljen zbog viška glasačkih listića u glasačkoj kutiji
Ilustracija, glasanje
 Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Nezavisni, odnosno kandidat grupe birača, Goran Ileković novi je načelnik općine Jarmina, s 24 glasa razlike u nedjelju je pobijedio dugogodišnjeg načelnika te općine, HDZ-ova Andriju Draganića.

U ponovljenom drugom krugu lokalnih izbora na jednom biračkom mjestu, Ileković je dobio 687, a Draganić 663 glasa, potvrdili su u nedjelju navečer u Općinskom izbornom povjerenstvu Jarmine.

Drugi krug u toj je općini Vukovarsko-srijemske županije ponovljen zbog viška glasačkih listića u glasačkoj kutiji. Zbog istog razloga drugi je krug u nedjelju ponovljen na po jednom mjestu i u gradovima Cresu i Petrinji, no bez mogućnosti utjecaja na konačan ishod izbora za gradonačelnike tih gradova, za koje su izabrani Marin Gregorović (SDP) i Magdalena Komes (HDZ)

U nedjelju, 13. lipnja, održat će se treći krug lokalnih izbora u samo jednoj, zagorskoj općini Kraljevec na Sutli. U treći su krug glasovanja ušle Blanka Stipčić Berić (SDP) i nezavisna Danijela Pongrac, jer su u drugome osvojile najviše glasova.

Od troje kandidata, koliko ih je bilo u drugom krugu, u prošlu nedjelju ni jedan nije osvojio dovoljno glasova za pobjedu, više od 50 posto, pa će se načelnica izabrati u trećem krugu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. kolovoz 2022 09:20