ANALIZA IZBORA

Banožić: ‘Neka mjesta smo izgubili zato što se problemi u zajednici nisu pravodobno rješavali‘

‘Neki članovi, koji su kroz stranku ostvarili znatne političke i druge dobrobiti, odrekli su se HDZ-a radi sitnih, privatnih interesa‘
Mario Banožić
 Damir Krajac/CROPIX

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije, ministar obrane Mario Banožić, ocijenio je u srijedu u Vinkovcima kako HDZ nije izgubio izbore u dijelu vukovarsko-srijemskih općina te u gradu Županji zbog boljih protukandidata, već zbog određenih problema koji su postojali u zajednici prije izbora, a nisu se pravodobno rješavali.

U izjavi novinarima u stanci sjednice Županijskog odbora na kojoj su analizirani rezultati nedavnih loklanih izbora, Banožić je gubitak izbora u dijelu vukovarsko-srijemskih općina te gradu Županji opravdao riječima kako u tim sredinama izbori nisu izgubljeni zbog boljih protukandidata, već zbog određenih problema koji su postojali u zajednici prije izbora, ali se nisu rješavali na vrijeme.

- Ne postoji više niti jedan politički štit koji može na izborima sačuvati kandidate ako ne rade i ne žele se cijeli mandat baviti lokalnom zajednicom - rekao je Banožoć i dodao kako se mora zaključiti da su na snazi vremena u kojima su se bitno promijenila pravila političke borbe u izborima, kao i činjenica da se toliko ne gleda koliko je s državne razine učinila vlast na nekom području, koliko se gleda sam izbor kandidata i odnosi koji postoje unutar loklane zajednice.

- Siguran sam da stvari možemo promijeniti na bolje - poručio je.

Na pitanje novinara je li HDZ osigurao većinu u Gradskom vijeću Vukovara gdje nakon izbora vukovarskom gradonačelniku Ivanu Penavi nedostaje jedan mandat za većinu, Banožić je rekao kako se to mora pitati Penavu koji, kako je izjavio, po onome što čuje, slaže većinu s ljudima koji su mu donedavno bili žestoka oporba.

Novinare je zanimalo i koje ga je "posrtanje najviše zaboljelo", na što je odgovorio kako ga je najviše zaboljela činjenica da su se neki članovi HDZ-a koji su kroz stranku ostvarili znatne političke i druge dobrobiti odrekli HDZ-a radi sitnih, privatnih interesa.

Potpredsjednik Županijskog odbora, vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić, najavio je promjene u stranačkoj organizaciji.

- Čestitali smo svima koji su pobijedili, a one koji nisu uspjeli u tome, bilo zbog nedovoljnog angažmana ili drugih problema, pozvali smo da stave mandate na raspolaganje - izjavio je Dekanić rekavši kako je sad primarni cilj vratiti povjerenje i stabilnost unutar stranačkih redova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2022 13:08