USPJEH

Našim inovatorima 18 nagrada u Maleziji: ‘Mi imamo patent koji će zaustaviti krivotvoritelje!’

Zagreb, 250214.Zracna luka Zagreb.U Zagreb su danas stigli hrvatski inovatori koji su u Maleziji pobjedili u konkurenciji za ukupni nastup.Nagrade su dobili Anita Busic, Tomislav Bronzin, Vilko Ziljak, Mirjana Brlecic, Klaudio Pap, Davor Gusic, Slobodan Rajic, Radovan Marin, Roman Krunic i Darko Dobosic.Na fotografiji: nagradjeni inovatori.Foto: Ranko Suvar / CROPIX
 Ranko Šuvar / CROPIX

Hrvatski inovatori osvojili su ukupno 18 nagrada na Međunarodnoj izložbi inovacija i novih proizvoda koja je održana u Kuala Lumpuru u Maleziji. Prepuni doživljaja i ponosa zbog uspjeha, inovatori su se danas vratili u Hrvatsku s brojnim medaljama.

Super Cro zaštita

- Deset hrvatskih izložaka odnijelo je čak 18 nagrada. To je veliki uspjeh, a ujedno smo dobili nagradu za najbolji skupni nastup - rekao je jučer s nagradom u ruci Neven Marković, tajnik Hrvatskog saveza inovatora koji je i jedan od organizatora puta.

Najbolji hrvatski izlagači u Maleziji bili su Jana Žiljak Vujić, Vilko Žiljak, Ivana Stanimirović Žiljak i Klaudio Pap. Taj četveročlani tim dobio je Best Award, novčanu nagradu i zlatnu medalju za inovaciju koju su nazvali “Irdmark metoda zaštite ispisa dokumenata i poštanskih maraka”. - Postavili smo sustav za dokumente koji se ugradi na pisače da se dokumenti ne mogu krivotvoriti i kopirati. To je zaštita protiv krivotvorenja - kaže Vilko Žiljak.

Detektor krvi

Brončanu medalju dobili su Tomislav Bronzin i Anita Bušić za inovacije “C@N Motion” i “BodyRecog”. Među dobitnicima je i Davor Gušić za inovaciju “Solarni svjetleći stol” , Slobodan Rajić za “Gumeno cestovno željeznički prijelaz DR 1”, Radovan Marin za “Okomiti bicikl parking i stupić za parkiranje bicikala” i “Dvonamjensku dasku za jedrenje” te Roman Krunić za “Roto i tračnu Rašpu”, Darko Dobošić za “Detektor krvi” i Mirjana Brlečić za “NIKEL serum protiv bora”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2024 20:57