DRUGAČIJI OD DRUGIH

'NAŠ VOZAČ JE ŽELIO BAŠ TE!' Osječki Klinički bolnički centar na novi Passat stavio pločice 'OS KBC-OS', evo koliko su plaćene

KBC Osijek nedavno je obnovio vozni park kupnjom novog VW Passata.

Morali su to, kazao nam je ravnatelj doc. dr. Željko Zubčić, učiniti jer su im troškovi održavanja dva rabljena vozila - Mercedesa S 350 Brabus starog 8 godina i 6 godina starog BMW-a X5 bili “katastrofalno skupi”. Stoga su iz svoje ergele tzv. civilnih vozila odlučili prodati navedene automobile te još jedno rabljeno sanitetsko vozilo i zarađeni novac uložiti u novo vozilo. U konačnici su ga platili 244.000 kuna s PDV-om, a naknadno su kupili i dodatnu garnituru guma te prostirke, što ih je stajalo dodatnih 4700 kuna.

- Vozilo smo nabavili po tzv. bagatelnoj nabavi s obzirom da mu je vrijednost do 200.000 kuna bez PDV-a, a dobavljač je bila osječka tvrtka Remix - rekao je ravnatelj.

Novi bolnički Passat, međutim, ipak je drukčiji od svih ostalih vozila KBC-a Osijek, a vjerojatno i svih službenih automobila u Hrvatskoj. Ono što ga čini drukčijim su njegove registarske pločice. Na njima, naime, piše OS KBC-OS. Nije nam poznat slučaj da je državna ustanova ikad posegnula za pločicama s izabranim natpisom čija je cijena 2000 kn, ali je njih ipak na našim cestama jako malo.

- To je bila želja našeg vozača, da vozilo bude prepoznatljivo i da mu se olakša kretanje kad ide u Ministarstvo i druge institucije, a tablica je donacija Remixa tako da to bolnicu nije stajalo ništa - rekao je dr. Zubčić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 17:34