VELIKO SRCE

Naš srednjoškolac slabijeg imovinskog stanja dobio stipendiju, pa je donirao: ‘Njima treba više...‘

Ovo je neki mali dio koji može barem jednoj osobi pomoći, poručio je mladić koji je želio ostati anoniman

Srednjoškolac donator

 Screenshot Hrt/

Akcija Zlatna ribica pulskim srednjoškolcima slabijeg imovinskog stanja, budućim studentima, dodijelila je jednokratne stipendije.

Pulski srednjoškolac dobio je stipendiju iz humanitarne akcije Zlatna ribica, no nije ju utrošio za svoje potrebe, već ju je donirao dalje, kako kaže, onima kojima je još potrebnija - štićenicima Doma Ruža Petrović. Uz to, želio je ostati anoniman.

- Zato što njima najviše treba, oni se žele isto školovati kao i mi koji imamo uvjete, žele ići na fakultet, žele u srednju školu, a možda nemaju novaca za to, pa ovo je neki mali dio koji može barem jednoj osobi pomoći, poručio je za HRT.

Za Dom Ruže Petrović ovo je prva donacija mlade osobe koja se samoinicijativno odrekla onoga što je zaslužila.

- Iznos je 500 eura, što je jedan lijepi iznos i nekako smo se dogovorili da bi to usmjerili prema našoj studentici, našoj korisnici koja nam studira na drugoj godini u Zadru. Od mlade osobe opet prema mladoj osobi, mislim da je to baš dobro usmjerena donacija, rekla je Davorka Belošević, ravnateljica Centra za pružanje usluga u zajednici Ruža Petrović, Pula.

Inicijator akcije je Sven Maričić, izvanredni profesor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Do sada je dodijeljeno 14 učeničkih stipendija te šest stipendija za korištenje laboratorija za automatizaciju robotike koje je rovinjskoj Srednjoj školi Zvane Črnja dodijelio Tehnički fakultet Pula.

- Evo, danas smo svjedočili i 21. stipendiji. Mislim da je to jedna od najvećih božićnih želja koja se realizirala, rekao je Maričić.

Već su u planu nove akcije Zlatne ribice, a njihove stipendije mnogima će uljepšati božićno vrijeme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 21:54