NOVA RUNDA

NAKON SEDAM SATI VIJEĆANJA MOST ODLUČIO DA TREBAJU NOVI SASTANAK U slučaju da obje koalicije odgovore pozitivno...

Most želi čuti jesu li Gordana Rusan i Irena Petrijevčanin Vuksanović spremne ući u njihov Klub ili će se prikloniti Prgometu i njegovoj stranci HRID, no o tome danas nisu raspravljali, već očekuju da se one odluče do utorka.

- Gospođe će same odlučiti hoće li biti u Klubu zastupnika Mosta ili će otići u HRID ili negdje treće, mislim da imaju vremena do utorka, to je njihova stvar – rekla je nakon sastanka Ružica Vukovac.

Prema našim informacijama, njih dvije, kao i Stipe Petrina, načelnik Primoštena, nisu još dali svoje potpise za Klub zastupnika Mosta, a Nacionalno vijeće im je dalo rok do utorka da se odluče. Dakle, Most sada ima 15 potpisa. Navodno njih troje imaju neke zamjerke na način na koji funkcionira Nacionalno vijeće pa su i otišli ranije s ovog maratonskog sastanka koji je trajao sedam sati.

Stipe Petrina nije htio to komentirati, rekao je samo kako nije istina da je izašao iz Mosta.

Ona je poručila kako će Nacionalno vijeće, u slučaju da obje koalicije odgovore pozitivno na sve njihove prijedloge, odlučiti kojoj će se strani prikloniti, odnosno hoće li i dalje ići s prijedlogom stručne vlade.

Most nije raspravljao niti o Milanovićevom prijedlogu da Petrov postane predsjednik Sabora.

- Koliko znam trećina saborskih zastupnika može predložiti predsjednika Sabora, ali svakako se zahvaljujemo gospodinu Milanoviću na prijedlogu, jer za nas to zapravo znači da nas je uvažio kao jednu opciju koja je takvu funkciju i zaslužila – rekla je Vukovac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 08:41