POKRETANJE NATJEČAJA

Najavljene nove potpore Vlade za područje Virovitičko-podravske županije

- Natječaj će biti namijenjen nabavi opreme za zaštitu usjeva i nasada od tuče, odnosno za sva preventivna ulaganja

Tugomir Majdak

 Josko Ponos/Cropix

Tugomir Majdak, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, najavio je nove potpore Vlade RH za područje Virovitičko-podravske županije zahvaćeno prirodnim nepogodama.

- Ministarstvo je uputilo program potpore prema Vladi RH. Potrebno ga je mijenjati kako bismo pojačali iznos sredstava, kako bi se svima nadoknadile štete, ne samo kroz mjere potpore, već i putem dva nova natječaja. Jedan je za Mjeru 5.2.1 i trebao bi biti otvoren već sljedećeg tjedna, a odnosi se na narušeni poljoprivredni potencijal, budući da je puno štete koja se ne može pokriti jednokratnim sredstvima potpore, već će se morati nadoknaditi i investicijama kroz Europski poljoprivredni fond, rekao je Majdak obraćajući se nazočnima na 17. Županijskom natjecanju orača u Crncu.

Najavio je i pokretanje drugog natječaja za mjeru 4.1 iz starog programa.

- On će biti namijenjen nabavi opreme za zaštitu usjeva i nasada od tuče, odnosno za sva preventivna ulaganja koja možemo osigurati iz naših i europskih sredstava. Ministarstvo je posljednjih godina osmislilo mnoge mjere potpore, te na ovom području, zajedno s Virovitičko-podravskom županijom, uvelike doprinosi kod obeštećenja svih poljoprivrednika koji su nastradali u prirodnim nepogodama, zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 22:50