SUD ZBOG 850.000 EURA

Moravka Pokrovac: Hajduku sam spremna oprostiti dio duga jer ga je Dino volio

Kad je Dino ubijen, govorili su da je njihova moralna obaveza vratiti novac, a sada za to ne žele ni čuti

Tužba Moravke Pokrovac, udovice likvidiranog nogometnog menadžera Dine Pokrovca, napokon je dospjela do Emila Žgura, zastupnika Nike Kranjčara. Od 2009. godine tužbu i sudski poziv nije mu uspjela uručiti ni policija, ni pravosuđe, ni hrvatska diplomacija. Sud mu je postavio zakonskog zastupnika, splitskog odvjetnika Željka Vrdoljaka, koji je tužbu konačno uspio dostaviti Kranjčarovu zastupniku, odvjetniku Emilu Žguru.

- Točno je da se od ljeta 2009. nije uspjela uručiti tužba i sudski poziv Kranjčaru, no sad je to konačno uspjelo i postupak bi se trebao pokrenuti s “mrtve točke”. Nije sporno da osim Kranjčarova i Hajdukova postoji i dug nekih drugih Dinamovih i Hajdukovih igrača. Ne bih komentirao ništa u vezi sa sudskim postupcima jer su oni u tijeku - izjavio je odvjetnik Robert Jančik, koji zastupa Moravku Pokrovac.

Pokrovčeva udovica i njegov zastupnik teško su dolazili do ugovora igrača jer je nakon Pokrovčeve likvidacije u klasičnoj “sačekuši” 11. lipnja 2005. policija iz prtljažnika automobila uzela torbe u kojoj su bili i Pokrovčevi ugovori s nogometašima. Ugovori su bili predmet istrage, a o njima su se očitovali i igrači. Najveće potraživanje Pokrovčeva udovica ima prema Hajduku i bivšem njihovu i Dinamovu igraču Niki Kranjčaru koji su se obvezali da će nakon realizacije Nikina transfera u inozemstvo Pokrovcu isplatiti 599.000 eura.

Bez odgovora

U to je bio uključen i iznos koji je nogometni menadžer mjesečno isplaćivao Kranjčaru, a kako novac nije isplaćen, sada je s kamatama narastao na 850.000 eura. Ona i njezin zastupnik taj bi iznos bili spremni znatno smanjiti, ali s obzirom na to da s druge strane nije bilo nikava odgovora i spremnosti da se on podmiri, to je tek hipotetička situacija. - Jadno za te dečke, kad je trebalo uzimati novac, uzimali su na sve strane, a kada ga treba vratiti, jako im je teško. No, ne krivim njih, nego njihove roditelje. Sada govore kako su zaprepašteni tužbama, a znaju da ih se već godinama traži kako bi im one bile uručene, ali to nije bilo moguće. Kad je Dino ubijen, govorili su da će vratiti novac, da je to njihova moralna obaveza, a sada za to ne žele ni čuti. I dalje bih bila spremna smanjiti te iznose kad bi s njihove strane bilo spremnosti da vrate novac koji je u njih uložio moj pokojni suprug i koji mu je po ugovorima pripadao od transfera - rekla je Moravka Pokrovac, ne želeći ulaziti u pojedinosti jer se vode sudski postupci. No, naglasila je kako je na ustupke Hajduku spremna i zbog toga što je njezin pokojni suprug bio vezan za Hajduk i uvijek im je pomagao.

Odvjetnik Jančik također ne želi komentirati sudski postupak koji je u tijeku, ali ne krije zadovoljstvo što je pomaknut s mrtve točke. Sud je, naime, Niki Kranjčaru odredio pravnog zastupnika, nakon što mu se tri godine nije mogla uručiti ni tužba ni poziv na sud.

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. rujan 2024 12:31