ANDREJ PLENKOVIĆ

‘Ministar Paladina sam treba objasniti svoju imovinu. Pritisci? To su nebulozne teze...‘

Plenković je u Požegi govorio o aktualnim političkim temama

Andrej Plenković

 Goran Mehkek/Cropix

Premijer Andrej Plenković boravi u Požeško-slavonskoj županiji, gdje je sudjelovao na svečanoj sjednici Županijske skupštine.

Plenković se sastao sa županicom Požeško-slavonske županije Antonijom Jozić i požeškim gradonačelnikom Željkom Glavićem, nakon čega je novinarima dao izjavu.

Novinari su ga pitali i o pregovorima sa sindikatima koji traže povećanje osnovice plaća u javnim i državnim službama te Plenkovićevo uključivanje u pregovore.

- Imamo kvalitetan dijalog sa sindikatima, jako cijenim doprinos i dugogodišnje iskustvo sindikalnih čelnika, rekao je Plenković, javlja Dnevnik.hr.

- Možemo svi skupa biti ponosni oko onoga što smo učinili po pitanju plaća', kazao je i rekao da se on sutra neće sastati sa sindikatima. No poručio je: ''Idemo u jako dobrom smjeru''.

Novinari su ga pitali i o novom ministru Ivanu Paladini, odnosno teretu s kojim je došao na svoju poziciju. P

- Sve što se tiče njegove imovine on treba sam objasniti. Ne znam odakle nebulozne teze o pritiscima... Čija je teza da je netko bio ucijenjen ili da je bio pod pritiskom...? Nije on ovdje radi svoje imovine, nego radi obnove.

- Koga god stavim, bit će na rengenu da mu se nađe ne znam što.

Novinari su ga pitali i je li ovo njegov posljednji zajednički posjet s ministrom Aladrovićem, odnosno ima li on i dalje njegovo povjerenje.

- O tom potom...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 23:10