PRESICA ŽUPANA ŽINIĆA

MILANOVIĆA I KOLINDU ZOVU U SISAK 'Gašenje Rafinerije nafte bi bila smrt za ovaj grad!'

 Boris Kovačev/CROPIX

SISAK - U što kraćem roku, najkasnije do kraja mjeseca, organizirat ćemo tematsku sjednicu Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije. Ključna tema bit će Rafinerija nafte Sisak i njezina budućnost, a na sjednicu ćemo pozvati premijera Zorana Milanovića, ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka i novoizabranu predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović. Moramo pronaći rješenje za opstanak Rafinerije nafte u Sisku, ne smijemo dopustiti njezino gašenje, bila bi to smrt za Sisak - rekao je ovo župan Ivo Žinić na tiskovnoj konferenciji u petak u Sisku.

Dodao je kako Županija radi u dogovoru sa sindikatima i Stožerom za obranu Rafinerije, te da će zatražiti od Vlade da ukoliko MOL ostane ustrajan kod odluke da se ugasi proizvodnja nafte u Sisku, pronađe novog strateškog partnera čiji će interesi biti sukladni interesima Hrvatske.

- U blizini Siska su naftna polja - ima dovoljno nafte za ekonomski isplativ rad preradbenih kapaciteta u Sisku, naglasio je Žinić dodajući kako će predloćiti da se osim o Rafineriji na tematskoj sjednici Županijske skupštine raspravlja i o sudbini kutinske Petrokemije, te opstanku tvornice odjeće Siscia, kojoj nije prihvaćena predstečajna nagodba zbog odbijanja Zavoda za zapošljavanje i Porezne uprave, da ju prihvate.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2024 18:42