AFERA NE JENJAVA

MATE RADELJIĆ DEMANTIRAO NAPISE U NACIONALU 'Žele me kompromitirati, to je fake news. Sve što sam imao napisao sam u priopćenju'

 Ranko Suvar / CROPIX

Nakon što je tjednik Nacional objavio je da je bivši predsjedničin savjetnik Mate Radeljić htio postati potpredsjednik Vlade i ministar policije, tu je vijest komentirao i sam Radeljić.

- Priča oko planiranja državnog udara je fake news s ciljem da me se kompromitira. Ja sam sve što sam imao napisao u priopćenju i objasnio okolnosti pod kojima sam smijenjen. Razlog zbog kojeg u Nacionalu objavljuju takve neistine potražite u njihovim ugovorima s različitim poduzećima i institucijama, kazao je Mate Radeljić za N1.

Prema pisanju Nacionala, smijenjeni savjetnik Mate Radeljić dvaput je nagovarao Kolindu Grabar-Kitarović da odstupi i pokuša preuzeti HDZ te postane premijerka kojom će manipulirati kako je to već radio u Uredu predsjednice. Nakon što se otkrilo da je smjenu htio osujetiti prijetnjama predsjednici, u slučaj se umiješala i SOA, a on im se sada osvetio opakim priopćenjem, piše Nacional.

Ono što je Radeljić namjeravao napraviti, izravno bi moglo ugroziti nacionalnu sigurnost, a sprječavanje takvih mogućnosti spada u izravne poslove koje je SOA dužna obavljati, ističe Nacional.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. lipanj 2024 05:12