MATE RADELJIĆ

SMIJENJENI SAVJETNIK PREDSJEDNICE RH 'Nisu me pozvali na sjednicu jer se boje što ću reći! To je farsa, svi se međusobno pokrivaju'

Kolinda Grabar Kitarović i Mate Radeljić
 Davor Pongračić / CROPIX

Bivši savjetnik predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, Mate Radeljić, neće doći na sjednicu Odbora za nacionalnu sigurnost na kojoj će se razmatrati okolnosti njegova razrješenja, javlja N1.

Radeljić je rekao da nije pozvan na sjednicu jer se boje što će reći, a da bi se odazvao da je bio pozvan. Nije se ni pismeno očitovao, jer ga nisu tražili, rekao je.

Radeljić tvrdi da je današnja sjednica Odbora farsa, jer se svi međusobno pokrivaju. Ranko Ostojić ga je već osudio, a pokriva Davora Franića, koji je u SOA-i bio i za njegova mandata na istom radnom mjestu, rekao je.

Vijeće za nacionalnu sigurnost, čije će se izvješće također čitati, rekao je Radeljić, vodi Maja Čavlović, koja je bila savjetnica predsjednice za nacionalnu sigurnost.

Podsjetimo, bivši savjetnik Predsjednice republike Mate Radeljić, nakon što je smijenjen s te dužnosti, obratio se krajem prosinca priopćenjem za javnost u kojem je među ostalim naveo kako mu je zaposlenik SOA-e prijetio zaljetavanjem automobilom u njega bude li radio protiv predsjednice nakon što ode iz njezinog Ureda.

Njegove navode demantirali su iz SOA-e, naglasivši kako "SOA svoje zadaće obavlja u skladu s Ustavom RH, pripadajućim zakonima, kao i godišnjim smjernicama za rad sigurnosno-obavještajnih agencija koje donosi Vijeće za nacionalnu sigurnost".

Ured predsjednice Republike u subotu je u priopćenju najoštrije odbacio tvrdnje da je na bilo koga ikada vršen pritisak da podnese ostavku. Premijer Andrej Plenković kazao je da se u tom slučaju "od muhe radi slona" te da je od Radeljića "očekivao više čvrstine, a puno manje plakanja".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. lipanj 2024 16:59