ŠESTO DIJETE U OBITELJI

Mali Osječanin Eduardo Da Silva mora na operaciju

 VLADO KOS/CROPIX

OSIJEK - Eduardo Da Silva Ivanović, šesto dijete osječke obitelji Ivanović, koja mu je dala ime po najpoznatijem hrvatskom Brazilcu, napokon je izašao iz osječke bolnice, no uskoro će ponovno morati u bolnicu, ovaj put na operaciju u zagrebačku Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj.

Dani neizvjesnosti

- Eduardu je dijagnosticiran tumor na lijevoj nozi ispod koljena, no liječnici u Klaićevoj su mi rekli da je riječ o dobroćudnom tumoru. Čekamo 20. ožujka kada imamo dogovoreno da im se javimo i nekoliko dana nakon toga Eduardo bi trebao biti operiran kod dr. Ireneja Cigita.

Osim toga, utvrđene su mu i rupice na srcu, no rekli su nam da bi to u roku od godinu dana trebalo zarasti - rekla je majka malog dječačića Gordana Ivanović, koja posljednjih dana strepi nad sudbinom svog najmlađeg djeteta.

- Operacija će biti laserska i liječnici su nam rekli da bi sve trebalo biti u redu, no nije nam svejedno.

Maza u obitelji

Eduardu su sada najpotrebniji naša ljubav, a nama puno strpljenja, živaca, vjere, a i novca, no vjerujem da ćemo sve prebroditi - govori Gordana, dok se oko Eduarda okupljaju njegova braća i sestre, jedno drugome do koljena.

- Obožavaju ga i jako su pažljivi s njim. Svaki put kada zaplače misle da ga boli noga, iako su nam liječnici rekli da malenog to zapravo ne boli - objasnila je Gordana.

Eduardo dobro napreduje, u mjesec dana dobio je jedan kilogram i tri centimetra. Obitelj se sada samo nada da će operacija dobro proći, da će maloga Eduarda krstiti poslije Uskrsa, a za tri mjeseca čeka ih još jedna operacija.

Prikuplja se novčana pomoć

Osim Eduarda Da Silve , Mario i Gordana Ivanović imaju još petero djece, Dorijana Florijana, Sanjina Bornu, blizanke Anna Marie i Anna Lauru te Sanju Mariju. Jedini zaposlen je tata Mario, a s obzirom na Eduardovo stanje, odlaske u Zagreb na operaciju i poslije na rehabilitaciju, svaka pomoć bi im dobro došla.

Svi oni koji žele, donacije mogu uplatiti na Gordanin tekući račun kod Zagrebačke banke broj 3236788795

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 09:32