NOVO HRVATSKO IME

'Naš braco se zove Eduardo da Silva Ivanović'

Počeli smo ga pratiti kad se ozlijedio i zatim ga jako zavoljeli, a ovako smo mu odali poštovanje

OSIJEK - U Osijeku je 8. veljače 2011. rođen Eduardo Da Silva . Upravo to su ime svome šestom djetetu dali supružnici Mario (36) i Gordana (28) Ivanović iz Osijeka, a sve, kako kažu, po želji svojih petero djece, predvođenih najstarijim, 6-godišnjim Dorijanom Florijanom.

Vrata obiteljske kuće Ivanović otvorila nam je gospođa Gordana, inače domaćica, a iza nje su nas čekali petero mališana i suprug Mario, građevinski radnik. Maleni Eduardo Da Silva Ivanović još je u bolnici zbog sitnijih komplikacija, no i on bi uskoro trebao kući.

- Nije ništa dramatično i nadamo se da će ovih dana doći kući - kaže majka, pokazujući nam hladnjak koji otkriva da pravi Eduardo u ovoj obitelji uživa vrhunski status. Hladnjak je, naime, oblijepljen njegovim fotografijama i isječcima iz novina, a kada malene Ivanoviće upitate tko im je najdraži nogometaš, uglas odgovaraju: “Eduardo”.

Najstariji od njih, Dorijan Florijan, najviše ga obožava.

- Sve je počelo kada se Eduardo ozlijedio. Pratili smo sve te vijesti i Dorijan me počeo ispitivati zašto je pao, što mu se dogodilo i tako smo ga kroz to vrijeme nekako svi zavoljeli. Kada sam sada ostala trudna i kada smo upitali djecu kako će se zvati njihov novi braco ili seka, Dorijan je odmah rekao: ‘Eduardo!’, a ja sam tome dodala i Da Silva, iako se suprug s time baš nije slagao - kaže Gordana, dodajući da joj rodbina nije vjerovala kada im je rekla za ime djeteta.

- Mislili su da se šalim, a ista je reakcija bila i u bolnici, pa sam im ja onda na papir morala napisati kako će se točno zvati. Pitali su me jesam li sigurna da to želim, no tu nije bilo dvojbe. Nadam se samo da nas neće tužiti, jer smo ime dali i po njegovu prezimenu. No, htjeli smo time i njemu odati poštovanje, jer nam puno znači, poštujemo njega i njegovu borbu za povratak nogometu. Stvarno je sjajan igrač i osoba - istaknuli su Gordana i Mario, koji nemaju namjeru kontaktirati našeg nogometaša.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 11:27