PROBLEM JE DIZALICA

Kvar na istarskom odlagalištu otpada Kaštijunu: Neće raditi 10 dana, prijeti gomilanje smeća

Bez procesne dizalice nije moguće puniti biobokseve, a samim time nije moguće preuzimanje novih količina miješanog komunalnog otpada

Centar za zbrinjavanje otpada Kaštijun/Arhivska fotografija

 Goran Sebelic/Cropix

Veliki kvar dogodio se na istarskom centru za zbrinjavanje otpada Kaštijunu, koji će zbog toga biti van funkcije deset dana. Naime, prije nekoliko dana dogodio se zastoj u automatskom radu procesne mosne dizalice zbog čega Kaštijun neće biti u funkciji 10 dana.

To bi mogao biti veliki problem zbog gomilanja otpada koji se negdje tih 10 dana mora zbrinjavati, pa će se danas o tome razgovarati na hitnom sastanku u Puli.

"Proteklog petka oko 12:30 sati došlo je do zastoja u redovnom automatskom radu procesne mosne dizalice u MBO postrojenju te je pregledom dizalice utvrđeno da je došlo do pomaka vodilica kabelske staze tako što je ispala iz trase. Netom prije zastoja djelatnici su obavili redovne aktivnosti na održavanju dizalice i nije uočen neki nedostatak ili kvar", navodi Kaštijun u svom priopćenju.

Odmah nakon kvara kontaktirali su i organizirali dolazak predstavnika tvrtke Valtorta Srl iz Italije s kojom imaju sklopljen ugovor o održavanju (proizvođač dizalice) te se odmah u subotu počelo s radovima na utvrđivanju štete i sanaciji.

"Bez procesne dizalice nije moguće puniti biobokseve (proces biosušenja), a samim time nije moguće preuzimanje novih količina miješanog komunalnog otpada. Kaštijun d.o.o. je u kontaktu s više tvrtki koje su ovlaštene za zbrinjavanje miješanog komunalnog otpada i nakon koordinacije s Nadzornim odborom, Skupštinom Društva i isporučiteljima javne usluge, tijekom dana će donijeti konačnu odluku o načinu zbrinjavanja", poručili su iz te tvrtke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:24